2008. január 29., kedd

Szeretett barátaimnak a közel -és távolban levőknek



“Ma imádkoztam érted, és tudom, hogy Isten meg kellett, hogy hallgassa. Éreztem a választ a szívemben, bár Ő nem szavakkal beszélt. Nem kértem gazdagságot és hírnevet, tudtam, hogy téged ezek nem érdekelnek. Sokkal tartósabb kincseket kértem Tőle. Azt kértem Tőle, hogy legyen melletted minden új nap kezdetekor. Hogy adjon neked egészséget, áldjon meg, és küldjön neked barátokat, akikkel együtt járhatod az utadat. Boldogságot kértem számodra a kis és nagy dolgokban egyaránt. De leginkább szerető gondoskodásáért imádkoztam.”
(ismeretlen szerző)

Wednesday January 23, 2008 - 02:41am (EET)
Previous Post: Entry for January 22, 2008
Comments(9 total)

Erika
Offline
ó, ez olyan szép!!! - köszönöm :*
Tuesday January 22, 2008 - 08:58pm (PST)

maria
Offline
én is köszönöm!
Wednesday January 23, 2008 - 07:15am (CET)

Beáta
Offline
nagyon köszönöm kedves Anuska néni!pontosan ilyen imára van most szükégünk!*
Tuesday January 22, 2008 - 11:31pm (PST)

Eszte…
Offline
De jó ezekkel a sorokkal kezdeni a naport! Köszönöm!
Wednesday January 23, 2008 - 12:42am (PST)

Zsuzsa
Offline
én is nagyon szépen köszönöm!!! A Jó Isten áldja meg érte Annuska nénit!
Wednesday January 23, 2008 - 11:31am (EET)

Mónika
Offline IM
Nagyon szép.Köszönöm.
Wednesday January 23, 2008 - 11:40am (CET)

Evi
Offline
Haaat, ha mindenkit sorba tetszett venni, elhiszem, hogy ejjel haromnegyed 3-ra kerult a bejegyzesnek ideje -ha nem a gep van rosszul beallitva....;S meg az is hihetos, hogy mindenkiert imadkozott Annuska neni, honnan mashonnan lehet ekkora szeretettel birni, amit mi kapunk itt kenyezteteskeppen?Koszonjuk, MINDENT koszonunk!Joindulatu Atyank "szereto gondoskodasa" legyen Annuska nenieken is, A M E N !!!
Wednesday January 23, 2008 - 12:55pm (EET)

Noémi
Offline
Köszönöm:)
Wednesday January 23, 2008 - 09:28pm (CET)

marti
Offline
koszonom.:)
Friday January 25, 2008 - 11:49pm (EET)

Entry for January 22, 2008


Az emberiség néhány nagy vívmánya éppen olyankor született, amikor az emberek szenvedtek: bebörtönözték őket, nélkülöztek, vagy éppen betegeskedtek. Példa nélkül álló módon demonstrálták az emberi lélek méltóságát és erejét. Beethoven megsüketülése után írta a legnagyszerűbb zeneműveit. Milton vakon írt. Bunyan a börtönben alkotott. Stephen Hawkins tolószékből elemzi az univerzumot. Az üldözöttek és elnyomottak felemelik a hangjukat, hogy segítsenek embertársaikon. A háborús rokkantak reménnyel táplálják a nélkülözőket.Néhányukat közülük csak páran ismerik. Sokuk soha nem kap elismerést. De mind azt tanítják: ne féljünk. Van még tennivalónk. Vannak még feladatok. Szükség van még a szépre. Megoldatlan rejtélyek várnak ránk. Boldogság vár ránk. A világ tele van csodákkal. Fogadd el őket, és örülj nekik. Ne hagyd, hogy bármi is megfosszon az élet szeretetétől.” (Pam Brown)

Tuesday January 22, 2008 - 02:05am (EET)
Next Post: Szeretett barátaimnak a közel -és távolban levőknek Previous Post: Látogatás Elemérnél
Comments(2 total)

Evódi…
Offline
Nem is hagyom, nem én!!!:)
Tuesday January 22, 2008 - 04:32pm (EET)

Evi
Offline
Tordai hasadek tetejen is van 1 kereszt, beszelgettunk a nyaron, mig nezegettuk hasonlokat, amiket itt meg tetszik emliteni - ...es nekem most olyan nagy szuksegem volt erre, KOSZONOM!
Wednesday January 23, 2008 - 12:48pm (EET)

Látogatás Elemérnél


Ő az az Elemér akinek mindkét lába le van vágva.Ennek ellenére tele van életkedvvel.Másokat is bátorit.Gyakran fölhiv telefonon ,s ha kérdem hogy van jókedvüen feleli:Még mindig láb nélkül,de jól.Fúr,farag ajándékot készit másoknak és magát is ellátja.Nem adja fel.Tejesen egyedül van egész télen.Nem tud kimozdulni a házból,mert egy magas dombon van .Szomszédgyerekek segitenek bevásárolni,fát behozni.Mit jelent ha valaki hitet nyer!Mindennap olvassa a Spurgeon áhitatoskönyvet és bizakodva várja a tavaszt,majd a nyarat,hogy ujra eljöhessen a Hargitára a Barnabásházba üdülni egy hétre,ahol feltöltekezhet,új erőt nyerhet.Néhány évvel ezelőtt élni sem akart,depressziós volt.A táborban kezdte először olvasni a Bibliát.Azért a hit hallásból van,a hallás pedig Isten igéje által. Róma 10:17

Wednesday January 16, 2008 - 10:39pm (EET)
Next Post: Entry for January 22, 2008 Previous Post: Látogatás Lövétén
Comments(2 total)

Evi
Offline
Hmmmm...mi mindent "nyerhetunk" ha ELNI akarunk! Koszonom a rovid kis beszamolot.Milyen messzire van ez a Lovete?
Thursday January 17, 2008 - 03:10pm (EET)

Mihaly
Offline
Hála az Úrnak!Úgy látom vannak Barnabásnak gyümölcsei!!!És ez így van, amit életünkből Istennek adunk, azt Isten még halálunk után is használhatja! Köszönöm én is a beszámolót.Megkaptad az emailemet?

Látogatás Lövétén


Olyan jó volt,hogy lementünk Lövétére.Elemér már nagyon várt.Útközben láttuk ezeket a kacsákat.Mi úgy fáztunk,hogy alig akartunk kiszállni a kocsiból....a kacsák pedig fürödtek a jeges vizben.

Újév első napja a Hargitán / 2 /


A bizonyságtevő (Novák Zsolt) és a figyelmes hallgatóság.

Újév első napja a Hargitán


Az előadó és a téma.Az első sort függőlegesen is lehet olvasni.

Wednesday January 16, 2008 - 10:01pm (EET)
Next Post: Újév első napja a Hargitán / 2 / Previous Post: Ezzel a képpel aztán be is pótoltam a hiányt
Comments(1 total)

Evi
Offline
De jooooooo.....
Thursday January 17, 2008 - 03:06pm (EET)

Ezzel a képpel aztán be is pótoltam a hiányt


Többen jelezték karácsony után ,hogy miért hagytam abba a beszámolót dec l7-én? És én csodálkoztam,mit jelent ez.Rendszeresen irtam és csak a baráti köröm olvashatta ,gyakran még ők sem.Pedig publikus volt a blogom,nem volt lezárva,nem volt átállitva.Kértem mások segitségét,találjuk meg mi lehet a gond.Most már valamennyire tisztázódott,hogy a yahoos szolgáltatással van a gond.Sokat vacakol....Gondoltam,átmegyek egy más szolgáltatóhoz és nyitok egy új bogot.De még mindig nem tudom rászánni magam.Már nagyon megszoktam és megszerettem itt.És ez olyan szines ...és én a szineket szeretem.Meg főképpen szeretem a yahoos barátaimat is.Nehéz lenne tőlük elválni.Inkább duplán megküzdöttem azzal,hogy ujra föltegyem a blogra azt amit a yahoos program időközben eltüntetett a publikum elől.Vagy az is lehet,hogy virust kaptam?Mert találtam azt is a gépen.Két "trójai falót" tettem karanténba.Onnan most már ki nem jönnek,mert a fájlt zárolta a program.Ki lehet törölni is öket véglegesen?Informatikusok ....ezt ti jobban tudjátok.Lemeztöredezettségmentesitést is végeztem a gépen.Beletelt egy néhány órába.De megérte!Most már gyorsabban futnak a programok a gépen.Ezt a müveletet is valamikor Efraim tanitotta meg nekem.....Milyen jó,hogy ezért sem kellett a szomszédba mennem.Úgy gondolom értemetlen dolog lett volna,mert a mi utcánkban inkább idősök laknak internet nélkül....s a szemben levő szomszéd egy román rendőr/2 hónapja hogy ideköltözött)Az alább közölt kép is még karácsonyban készült ......A nagytata és két unoka a Budai családból.
:
id.Veress ErnőCsak két unokát vehetek egyszerre az ölembe ....a kicsik szivesen ide is ülnek..Szeretem őket nagyon .....mind a 11-et.Hogy megnőtt a család!!!!

Wednesday January 16, 2008 - 02:37am (EET)
Next Post: Újév első napja a Hargitán Previous Post: Ujabb bejegyzés amit nem láthattak csak a yahoosok
Comments(3 total)

Csaba
Offline
hat.....csak ugy olvasom , es csodalom, hogy miket csinal Annuska neni...es ertekelem, hogy nem adja fel csak ugy.... kar is lenne hagyni a yahoo-s barataitaz Ur aldja meg a munkajukban, es adjon sok-sok erot a feladatokhoz, es aldast a munkajukra....tisztelettel nagycsaba
Wednesday January 16, 2008 - 04:09am (EST)

Erika
Offline
köszönöm az erőfeszítést, azért hogy láthssunk mindent, amit eddig "elrejtett" a yahoo, és olyan jó, hogy ilyen fontosak vagyunk Annuska néninek!!! Én is nagyon szeretem a Veress családot, apraját-nagyját MIND!!!
Wednesday January 16, 2008 - 01:47am (PST)

Vadya
Offline
Kedves Csaba!Már karácsony óta akartam irni neked,de mostanáig elmaradt.Ezennel is szeretném pótolni a hiányt és megköszönni a GY.szm-i gyerekeknek nyujtott segitséget.Az áldás nem marad el,ahogy Malakiás is irja.Evódia volt a közvetitö...Külön öröm számunkra még az,hogy olyan jó hireket hallunk felőletek,hogy segitségei vagytok a pásztornak a fiatalok lelkigondozásában.Ezt még a blogbejegyzések is megerősitik.Áldott legyen az Ur neve családotokért ,szolgálatotokért,szorgalmatokért.Fölnézek rátok!!!!!!!!
Wednesday January 16, 2008 - 11:49am (EET)