2014. január 6., hétfő

Tegnapelőtt még együtt volt a Veress család 2014 jan.4.én

Nem hiányzott senki
Nagy volt az öröm.Az idős pátriárka /a szeretett férj és apa ,valamint nagyapa/ még megérte amire vágyott,hogy együtt legyen a család két napon át az Úr jelenlétében.Mind elfértünk a hargitai otthonunkban.(még a padlástérbe is jutott belőlük).24-en voltunk.a 14 unokával együtt nagy szeretetben.A legkedvesebb Valaki /Jézus Krisztus /láthatatlanul itt volt közöttünk.Az Ő jelenlétében kimondhatalan örömünk volt.Férjem sem küszködött fájdalmakkal.Már karácsony előtt megszünt a vesekrizise.Elment a kő a testéből ( úgy gondoljuk).Köszönet a Molnár és Szász családnak Váradról,a Jakab családnak Debrecenből  a kőtörőfű kapszulákért ,valamint a Kiss családnak Székelykeresztúron a  mirháért.Ugyancsk köszönet a goroszlói Domokos Bálintnak az immunerősitő mézpropoliszért.Mindhárom gyógyirt használta.
Tegnap még imaházban volt Székelyudvarhelyen az imaórán,istentiszteleten .Úrvacsorázott. Szeredai Laci tv.a Táborból elvitte Udvarhelyre és haza is hozta délben.Joó Erika a lánya kérte meg erre ,aki fel is hivta a férjemet telefonon Kolozsvárról .Én nem tudtam elkisérni,mert belázasodtam a tegnap reggelre .Együtt ebédeltünk,átadta az üzeneteket én is a zilahi adásból és Kecskeméti úrvacsoraosztásról egy néhány gondolatot.(élő adás volt az interneten )Délután lepihent,és este 6.kor mikor újra bekapcsoltam a zilahi adást,még Pápai tv.t meghallgatta,de már nehéz volt neki a légzés . Kiment a friss levegőre.Mikor bejött elkérdezte miről beszélt Pardi Félix lelkip.Elmondtam,nagyon örült ennek ,és még annak is,hogy olyan szép énekeket választottak erre az alkalomra. Még együtt vacsoráztunk.Meghallgattuk egy 25 percen át a http://nhb.napihangzobiblia.hu/ és együtt imádkoztunk.Tegnap kaptunk Bukarestből a nyugdijpénztártól két könyvet ajándékba.Egyet ő,egyet én.Billy Graham utólsó könyve Cime :Aproape de cása (Közel az otthonhoz )Felolvastam belőle a férjemnek néhány oldalt.Még 50 percen át Pit Popovici tv.prédikációját Sfarsitul lumii (a világ vége) is meghallgattuk.(Köszönöm Eszes Erzsike,hogy feltetted a facebookra)Pit Popoviciot ismerte a férjem ,felnézett rá.Ő volt Olah Liviu elődje.Jó volt úra hallani a hangját most kilencvenévesen 2013 óévben..Aztán nyugovóra tértünk..Elbúcsúztunk egymástól.Egyik legszebb esténk volt ay Úr jelenlétében..Hajnali 3 .kor lejött a szobájából és tett.vett a földszinten.Én is lejöttem egy pár percre ,hogy bevegyem a gyógyszert a láz ellen.Ő lent maradt ,én visszafeküdtem,Reggel nem találtam az ágyában.Gondoltam lement már a tábori gyülésre.Aztán megláttam Őt .Az ebédlőből ahol az egész család együtt volt két nap ,itt érte őt a hazahivó szó hajnalban..Az Úr adta az Úr vette magához.Áldott legyen az Ő Neve !Igazi társ volt.Könnyü volt utána mennem,mert mindig tudta mi a következő lépés.Istentől vette a vezetést.Azért imádkozom,hogy a temetésén sokan meghallják Isten üzenetét és megtérjenek.Ez volt a vágya.

id. Veress Ernő temetési gyászistentisztelete szombaton, 2014. január11-én lesz, délben 12 órakor a Hargita Keresztyén Táborban (Hargita Keresztyén Tábor/ Harghita Christian Camp ).
A virágra, koszorúra szánt pénzt, kérjük ajánlják fel a helyszínen a Hargita Tábor javára, amely édesapám szívügye volt, hogy még sok gyerek, fiatal, mozgássérült és családja megtapasztalja ott Isten szeretetét. Hisszük, hogy ezáltal is eszköz lehet ebben!

Köszönjük a sok szeretetet, kedves, vigasztaló szavakat, igéket.
Jézus él! Édesapám most már Barnabás öcsémmel együtt színről-színre áldhatja a Királyok Királyát!

Utólsó karácsonyi üzenet id.Veress Ernő részéről.

2013 karácsonyán Székelyudvarhelyen egyik utólsó videófelvételem a férjem szolgálatából a fényképezőgépem segitségével.) A  prédikációból egy kis részlet .Nekem az élet Krisztus,a meghalás nyereség ,ezt is hangoztatta  többször.
A mai nap hajnalán 2014 jan.6-án beteljesedett az Isten által nyújtott igazi nyereséggel.
Tegnap énekelték Zilahon közös karban:Nekem többet ér Jézus,mint bármi más,amit nyújthat a világ..Fizikai látása egyre romlott ay utóbbi időben,de lélekben egyre inkább tisztán látta Őt,Jézust aki mindenek előtt tisztelt és szeretett..Köszönöm Uram a férjemet Neked !.Ajándékba adtad 45 és fél évre.Hálás vagyok érte.Itt a Hargitai hegyoldalon a csendben nagyon jó helyen volt .De tudom Nálad van a dicsőségben a legjobb helyen...Barnabás fiunk is ott van már.Én is oda vágyok,mert az Úrnál a legjobb.