2008. április 26., szombat

Regionális ifjúsági konferencia Perecsenyben

Ez a kép tavaly készült Perecsenyben a Bertáék muskátlis ablaka előtt.Akár ismeritek,akár nem ,kérlek imádkozzatok az én drága barátnőmért ,aki elég nagy beteg...

A férjem újra elutazott.Ezúttal Perecseny volt a célállomás.Ott a napokban regionális ifjúsági konferencia zajlik.A konferencia témája :A mérték az érték ......A mai előadás címe :A mérték az érték a szórakozásban. Nem tudom hány fiatal jött össze erre az alkalomra,de imádkoztam azért ,hogy a ma esti evangélizáció se legyen hiába.Legyen áldás a holnapi alkalmon ott,(B.István fog szolgálni) és mindenütt ahol az Úr nevében együtt lesznek.Itt Gyergyóban is!
Én tavaly nyáron jártam Perecsenyben,akkor készült a fenti kép.Jó volt meglátogatni lánykori barátnőmet Bertát,aki Kulcsár Sándor Newyorki lelkipásztor húga,és Tőtős Márton felesége.Az én Bertuskám az a valamikori serény ,komoly hívő asszony egy jó ideje nagy beteg.Hiszem,Isten ad továbbra is erőt a családtagoknak szeretetben elhordozni,gondozni ezt a drága asszonyt.Amit ebben a családban láttam az felülmúlta minden elképzelésemet.Az a türelem,az a szeretet,az a gondoskodás ahogy felvállalták együtt a családfő a lányaival ,a fiával együtt a Bertuska ápolását az egy olyan példa ami követésre méltó.Adjon az Úr sok erőt nekik végigmenni ezen a nehéz úton.
Aztán még egy néhány sort a férjem mostani útjáról .Zsolt vitte le az állomásra és segített neki a felszállásban arra a vonatra amelyik Marosvásárhely felé ment.Vásárhelyen elébementek Napsugárék,majd onnan Efraim és Márti vitte kocsival Zilahig.Onnan tovább Percsenybe...azt már nemtudom....de hadd álljon itt egy kis ízelitő abból,hogy milyen is volt az a 4 óra míg Vásárhelyre ért.Efraim blogjából idézek(neki számolt be erről mikor találkoztak)

"Gyergyószentmiklóson amikor felszállt a vonatra bebotorkált az egyik fülkébe, amely nem volt üres mert hallotta(édesapám nem lát csak nagyon homályosan), hogy valaki mozog odabenn. Köszönt az illetőnek magyarul is románul is de semmi válasz nem volt. Gondolkodott hogy vajon ki lehet, mi lehet az ami, aki ott lehet, de nem jött rá, csak egy jó idő után. Kiderült hogy egy süketnéma volt az útitárs. A süketnéma mutogatott ugyan, de édesapám abból nem sokat látott. Édesapám szólt hangosan, de a süket-néma semmit sem hallott. Tökéletes disszonancia, vagy ha úgy tetszik. tökéletes nyugalom. Egyik sem zavarta a másikat..


Látomás ? NEM ! Ez valóság !


Ez a kép itt Gyergyóban készült az elmúlt vasárnap, a kápolnában.Kit vesz körül a fényjáték?
Találós kérdés....Ha felismeritek,majd leirom,mi jutott eszembe e csodás jelenség kapcsán........