2009. június 21., vasárnap

Bukarestben voltunk az osztálytalálkozón

Igen,osztálytalálkozó volt azoknak, akik 35 évvel ezelőtt fejezték be a tanulást a bukaresti Teológiai szemináriumban.12-en voltak akkor, akik négy éven át együtt tanultak.8 román , 3 magyar és 1 német.Közülük csak 7-en voltak most jelen.3-an már meghaltak(Capota,Dupu és Dugulescu),kettő pedig nem tudott eljönni ,egyik Amerikából(Manzat),a másik Németországból(Teutsch)
A tanárok közül ott volt Dr.Bunaciu ( a volt igazgató),Talpos tv. és Talos tv.Ton testvér is tanáruk volt 2 éven át,de most ő sem tudott eljönni.Jó volt igy együtt lenni férj és feleség is,(Cotronak a felesége hiányzott) és emlékezni arra,hogyan hordozott az Úr,hogyan áldotta meg azeket az éveket,melyeket már a Szeminárium falain kivül töltöttek a nagy munkamezőn.
Ében-Haézer-Mindeddig segitségül volt nékünk az Úr !
Az imaórát Talos tv.vezette.A Jeremiás 2 részéből olvasott igét.A programot Dr.Talpos vezette.
Ezt a találkozót és annak költségeit Rancu Vasile szervezte meg,aki Temesváron él feleségével.Gyerekük nincsen,csak akit örökbefogadtak annakidején.Már az is szárnyrakelt.
A találkozó költségeit is Rancu tv-ünk vállalta. A szeminárium adott otthont a találkozónak és ott is ebédeltünk. Gazdag volt a menü.Erdélyi izek.A szakácsnő Márta néni erdélyi származásu.
Reggel 5 órakor indultunk és 10 órára odaéertünk.A vőnk Sándor vitt és hozott az autójával.A férjem elég jól birta az utazást,hála az Úrnak.
Eszembejutott útközben,hogy utóljára 2001-ben voltam Bukarestben.Akkor az amerikai vizumért mentem(a texasi női konferenciára volt meghivásom) .És akkor.......a másik vőnk (Lajos )vitt és hozott az autójával.Meg is kaptam a vizumot aznap, és aznap éjjelBarnabás is megkapta.Csak ő egy csodaszép országba:a mennybe,amilyet szem nem látott,amiről fül nem hallott,amit Isten készitett, ő aznap már belépett oda .Még megvárt engem,még együtt imádkoztunk ,együtt olvastuk el a 20-ik zsoltárt,még megette a sárgadinnyét amit útközben vettünk neki(ez volt a kedvenc gyümölcse),és akkor éjjel elköltözött az Úrhoz.Teljesitette az Úr minden kérését.Fájdalom nélkül,teljesen öntudatos állapotban prédikációt és énekeket hallgatva szállt el a lelke az Atya kebelére. Úgy ahogy a zsoltáriró énekelte a 20 zsoltárban,beteljesedtek a kivánságai.Csodálatos !