2008. június 17., kedd

Ma Borszéken voltunk...és Maroshévízen/Toplita/


Novák Zsolt testvér,valamint én és a férjem ma délután meglátogattuk borszéki testvéreinket.Emma testvérnő otthonában találkoztunk és itt vettünk úrvacsorát is .Összesen nyolcan voltunk az Úr asztalának vendégei.Áldott időt töltöttünk az Úr jelenlétében

Alapigénk volt : I.Péter 2,24
"A ki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: a kinek sebeivel gyógyultatok meg."

Toplitán áthaladva fölkerestük Bőjte Máriát (gyülekezetünkhöz másfél éve csatlakozott).Együtt énekeltünk és imádkoztunk.Bejött még a húga is Erika a 7 hónapos kisfiával Misikével.Olyan jó volt újból megtapasztalni az Isten jelenlétét.Áldott legyen az Ó Neve !
Borszék Románia egyik legszebb fekvésű fürdőhelye, erdős hegyektõl övezett széles völgyben fekszik, 9oo méterrel a tengerszint fölött, a Görgényi-Beszterce-Kelemen havasok találkozásánál. A településre a Borszék – Maroshévíz útvonalon ritka szépségű környezetben vezet a kígyózó út, maradandó látványba részesítve az utazót. A lenyűgöző látvány élményét a kristálytiszta hegyi levegő emeli. A legutóbbi szakmérések bizonyítják, hogy Románia összes települése közül Borszék levegője a legtisztább. Borszék nemzetközi hírnevét ásványvizeinek köszönheti.
A világkiállításokon sorozatosan oklevéllel és érmekkel elismert gyógyvizeket még Ferenc József császár nevezte a „borvizek királynőjének”. Az elismerések sorozata nem kopott meg azóta sem, a borszéki ásványvíz, mint a világ legfinomabb ásványvize 2004-ben az amerikai üdülőparadicsomban, Berkeley Springsben az ivóvizek világbajnokságán aranyérmet nyert.
Borszékon nem ismeretes a szél és a köd is nagyon ritka.