2010. szeptember 16., csütörtök

Konferencia a Hargitán



Ezekben a napokban a Barnabás Alapitvány szervezésében u.n.országos konferenciát tartunk a mozgássérülteknek és gondozóiknak,nemlátóknak és kisérőiknek.Ez az első ilyen jellegü rendezvény.A konferencia megszervezése Kiss Ottó lelkipásztorra hárult.Sok munkával járt,de megérte.

Az időjárás is kedvez nekünk,hála az Úrnak.Kb.1oo-an vagyunk.Az előadók nagyrésze Angliából jött.A zenei vezető Borzási Péter.Ő készitette a konferencia logóját is.Nekem nagyon tetszik.
Még a férjem is le tudott jönni az esti előadásra.Reméljük a legjobbakat!
Mikor megpillantottam a logót ,nem birtam könnyek nélkül-Látva a Barnabás üdülő erkélyét ,eszembe jutott egy kép és egy dialóg.Évekkel ezelőtt -12 éve már-amikor volt az üdülő felavatása Barnabás fiunk is ott volt a többi hivatalos szervekkel az erkélyen.Nehéz volt neki a hosszú ülés a tolókocsiban egész késő délutánig,de türelmes volt.Hazaérve Csikszeredába (akkor ott laktunk)mikor kivettem a tolókocsiból és betettem az ágyba, megkérdeztem:Ugye elfáradtál ?
Egy kicsit-volt a válasz.Majd néhány perc múlva kérdi :Ugye édesanyám,nem hiába éltem?
- Nem hiába ,áldott eszköz vagy és leszel Isten nagyszerü tervének kibontakozásában.S miért ?Mert még gyermekszivvel átadtad az életed irányitását Istennek.S ez a legjobb döntés volt.
-3 év múlva az Úr őt hazahivta.De a munka tovább folytatódik.S újabb eszközöket rendel az Úr,hogy nevének dicsőséget szerezzen.
A konferencia himnusza az az ének,amit Barnabás a halála előtti óráiban olyan szivesen hallgatott.Az éneket Soproni János tv.zeneszerző komponálta.
"Minden dicséret a Krisztus Jézusé !
Ő az Úr,a Király IMMÁNUEL.
Ő a mindenség Ura,a Hajnalcsillag,
És uralma mindörökké megmarad."