2011. január 7., péntek

Újat kezdeni !


Késő-e az újrakezdés?

                                         Írta: Whit Criswell    

Életed során sokszor fogsz kudarcot vallani, hiszen ember vagy. 
Senki sem tökéletes.
Az élet nem töretlen sikersorozat.
Néha nem jók a céljaid, döntéseid hibásak, vagy szerencsétlen az időzítésed - és a végeredmény: kudarc.

De a bukás nem tesz téged vesztessé! Nem vagy vesztes - ameddig fel nem adod. Ha egy csatát elveszítesz az nem jelenti azt, hogy a háborút is elvesztetted. Ha az indításkor pontot veszítesz az még nem jelenti azt hogy a játékot is elveszítetted. Csak próbálkozz tovább!Thomas Edison ezerszer vallott "kudarcot" amíg megtalálta a megfelelő elemeket a villanykörte megalkotásához. A következőképpen gondolkodott: "Nem vallottam kudarcot. Most már ismerek ezernyi módszert, ami nem működik."

Sikertelen próbálkozásaidat ne bélyegezd kudarcnak. Hívd őket inkább "tanulásnak"! Kérdezd meg magadtól: Mit tanulhatok ebből a tapasztalatból?
Az alábbiakban található néhány lehetséges oka a kudarcnak, ahogyan azt a Példabeszédek könyve mutatja be (javaslom, hogy olvasd el a teljes könyvet a további indokokért):

Kudarcainkat alapozzuk meg...

...amikor nem tervezünk előre. "Ha az okos látja a veszedelmet, elrejtőzik, az együgyűek pedig belekeverednek, és megjárják" (Péld 27:12).

...amikor csalhatatlannak gondoljuk magunkat. "Nagyra van az ember elméje a csőd előtt, a dicsőséget alázat előzi meg" (Péld 18:12).

...amikor félünk kockázatot vállalni. "Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az ÚRban bízik, az oltalmat talál"(Péld 29:25).

...amikor túl korán feladjuk. "Vágyakozik a lusta lelke, de hiába, a szorgalmas lelke pedig bővelkedik?"(Péld 13:4).

...amikor nem fogadjuk el a vezetést Istentől. "Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet" (Péld 14:12)

Ha a dolgok nem úgy alakultak, mint ahogyan azt elvártad - akkor légy üdvözölve ebben a nagyon is emberi küzdelemben! De ahelyett, hogy szemrehányást tennél, panaszkodnál vagy mentséget keresnél,-
-Fedezd fel, hogy mit tanulhatsz belőle és kezdd újra!
-Csúkd be az ajtót az önsajnálat előtt.
-Koncentrálj a jövődre és hagyd, hogy most már Isten vezessen !Ő különleges módon tudja hibáinkat hatástalanítani, és jót kihozni belőlük.

Nem mehetsz vissza, hogy teljesen újrakezdd ,de ma hozzákezdhetsz, hogy egy teljesen új módon fejezd be.
Állj talpra és küzd végig ezt a harcot!
                                                                                     
A válasz arra, hogy "késő-e az újrakezdés?" az, hogy NEM..