2009. március 3., kedd

Ma hivott fel Mészáros Kálmán (a magyarországi bapt.egyház elnöke).A május 15-17 -ig tartó missziós konferenciára való meghivást erősitette meg.Ugyanakkor szeretett volna beszélni és egyeztetni is a férjemmel efelől,de a férjem mobilja itthon van,mert még az új baptifonszám nem aktuális és még mai napig nem érkeztek meg az uj kártyák és készülékek sem a Vodafontól......Reméljük,ami késik nem múlik.
Mig e bejegyzést irom késő este itt a hátam mögött kinn az erdőben kuvikol a bagoly.
Róka is jár a fák között,de nem ijesztő a jelenlétük,sőt...

Újra itthon


Tegnap délután hazaérkeztem.Én Vásárhelyről haza,a férjem pedig Vásárhelyről Besztercére.Érte jött Kelemen Sándor (a körzet pásztora)Besztercén is evangélizációs alkalmak vannak.Tavaly én is elkisértem a férjemet.Most nem lehetett,mert a házunk 3 nap után vészesen lehül(még hó van itt).De most már örömmel nyugtáztam,hogy csak 1o fokig jött le a hőmérséklet.Nem úgy a múltkor,vagyis januárban plusz 1-re lejött.Akkor 5 napig voltunk távol.. Két napig folytonosan kellett tüzelni,hogy felmelegedjen a lakás.
Tegnap és ma a nap is gyönyörüen sütött.Kezdett elolvadni a hó.
A madarak is hirdetik a tavasz közeledtét.Többször megszólal már a nyitnikék is.
Én úgy várom a tavaszt!A feltámadás örömét!

Evangélizációs alkalmak M,vásárhelyen



Szerettem volna egy pillanatfelvételt föltenni a marosvásárhelyi ev.alkalomról,de sajnos egy félóra alatt sem tudta fölrakni a gépem ,annyira gyenge az internet.Alig van jel a Vodafonnak itt a Hargitán.
Még jó,ha a szöveget továbbitja.
Vásárhelyen vasárnap elég sokan voltak hallgatók.Talán most voltak a legtöbben a városból.Örültem nagyon,hogy találkozhattam AZ ALSÓVÁROS GYERTYÁI cimü könyv szerzőjével, Stefáni Mihállyal és kedves feleségével,aki babát vár.Még Gyergyóban laktunk amikor a besztercei Kelemen Sándor jóvoltából, kezünkbe került a fent emlitett könyv.Annyira olvasmányos volt,meg aztán a könyvben szereplők közül is többet ismerve,nehezen tudtam abbahagyni a felolvasást.(a férjemnek olvastam hangosan).Emlékszem, hajnali négy órakor fejeztem be a könyvolvasást.Ilyen is ritkán történik meg.
Gyulai Éva (orvos )is bizonyságot tett.Ő tavaly novemberben egy tragikus baleset tulélője.Az orvosházaspár akinek az autójában utazott, nem élte túl a balesetet.Csak az Úr tudja megvigasztalni a szülőket,akik most vasárnap eljöttek az evangélizációs alkalomra.