2008. március 26., szerda

Olga Mocan


Hajnalban 4 óra 45-kor megérkezett hozzánk Moldáviából -CHISINOVBÓL Olga testvérnő.Ő benne van az európai bapt.nöszöv.vezető tanácsában,amely Federáció a Vékás Erzsike hivására ezévben a Hargita Keresztyén Táborban tartja szokásos ülését.Olgának 5 gyereke van (egy már az Úrnál-)Autóbalesetben halt meg 23 éves fia.aki egészen friss házas volt.
Olgaval Budapesten találkoztam először a HOPE FOR EUROPE konferencián a 9o-es évek vége felé.majd Frankfurtban másodjára és Bukarestben amikor Mia Oglice hivására a volt Ceasescu palotában volt egy 3000 fős női konferencia.És ott románul kellett megszólalnom,egy 15 perces bizonyságtétel erejéig..Nem volt könnyü dolgom...Emlékszem:Kezdés előtt az épület külső falának egy beszögellésébe húzódtam és ott imádkoztam,hogy az Úr vegye el a félelmet.Ő meghallgatott,bátoritott és lelkemben erő támadt....Ezt csak az Úr tudja megtenni !
Zsolt testvérünk volt az aki kisegitette Olgát abban is,hogy nemcsak az állomásról hozta föl ide hozzánk,hanem a Táborba is kivitte .A férjem is utitárs lett.A délutáni órákban meg is érkeztek oda.Borzási testvérrel nem találkoztak,mert ő a Vásárhelyi reptéren várta a többi vendéget.Ám a repülő sokat késett.Ha meggyógyulok,szombaton én is ott szeretnék lenni a Hargitán.A Székelyföld-iek Női Konferenciáján.Evódia is ott lesz már pénteken( R.M.B.Gy.Nőszövetsége Tanácsának ő is egy tagja)Igy vele is találkozhatok,no meg Napsugár lányommal is szombaton aki a Vásárhelyi Női csoporttal jön.De jó az Úr!Ad nekünk ilyen lehetőségeket is a találkozásra!

Estére látogatóim érkeztek elég messziről.Ernő fiúnk családjával itt volt egy néhány órát.Olyan jó volt együtt lenni az Úr jelenlétében...Gyógyulok!!!!!

Hogy vagyok? Betegen,de jól !


Már a vonaton nem jól éreztem magam.Abban reménykedtem,hogy ez csak egy enyhébb megfázás tünete..De mikor már láz,torokfájás,mély köhögés jelentkezett,akkor tudtam már : ez egy vírus.Így a húsvétot ágyban töltöttem.Nagyon vágytam a gyülekezetbe,hisz már két hete hiányzok itthonról....Hála az Úrnak a betegségért !Az Úr ezt is javamra forditja.
Amikor nehéz ,eszembe jut az Ige az Ésaiás 53-ból :Pedig betegségeinket Ő viselte,fájdalmainkat Ő hordozá"JÉZUS. Így könnyü nekem,van Akire tekintsek.....Erőt nyerek.
Jaj helyett- hálaadás.Ezt szeretném gyakorolni itt és most ebben a helyzetben.
Ne felejtsem,hogy Erika(lányomként tekintem)kitalálja,mire van szükségem.Zsuzsa is meglátogatott.Gyógyszert hozott.(HUMEX)Áldott legyen az Úr az én testvéreimért!
Csak a férjem ne kapná el ezt a betegséget.!..
,Ahogy közeledik a tavasz, azt mondogatja:"A március a kehes lovakat megpróbálja"-Bukovszky Ákos barátunk már jól ismeri Ernőnek ezt a minden évben ismétlődő mondását.