2009. augusztus 23., vasárnap

Ma jubiláltunk

Igen.
42 évvel ezelőtt kérte meg Ernő a kezemet. Ott fönn a hegyen a Retyezát közelében. Augusztus 23-a volt. Kommunista ünnep. És ezt szabadnapot, sőt még 24-ét is (az is szabadnap volt) legtöbbször mi, a hivő fiatalok jól kihasználtuk.Találkozókat szerveztünk fenn a hegyen.
De nem maradtak ki ebből a középkorúak,sőt még az idősebbek sem, akik jól tudtak még mozogni.Ez így volt jól.Minden korosztály képviseltette magát.A gyerekek is.
Jó erre visszaemlékezni,és áldani az Urat,azért,hogy az Ő gondolatai a legjobbak,magasabbak ezek az ember gondolatainál.És mindent jól visz véghez,ha engedelmeskedünk Neki.

Mint minden lánynak,nekem is voltak álmaim.....Én egészen másképp képzeltem el a leánykérést.
Első találkozáskor?Ismerkedés nélkül?Ő már közel egy éve imádkozott értem.Ott voltam az imalistáján(ADY lány)de én nem tudtam róla....Istené a hála,második találkozáskor,ami majd decemberben volt, Ernőnek ki tudtam mondani többszöri kérdezés után egy úgymond határozatlan igent. Mihelyt kimondtam, ezt ő megköszönte nekem és az Urnak is.És abban a pillanatban,amig imádkoztunk, csoda történt velem.Igazi szeretetet kaptam ,szerelmet ...ami szükséges egy házassághoz.Istené a hála a házasságunkért,az 5 gyerekért,akik közül 4-en családot alapitottak már,egy pedig már a mennyben van. Barnabás előrement és vár minket.

Szép az élet Jézussal- a családban,a gyerekeinkkel,az unokáinkkal,de milyen szép lesz majd odaát ,amikor meglátjuk Őt szinről-szinre és örökké Vele leszünk.
A java még hátra van !
Két táborban is voltunk a mai napon.Délelőtt itt a Hargitán a fiatalokkal istentiszteleten,délután kettőtől tábornyitó ünnepen GAGY község határában.A helyi polgármester vágta el a szalagot és köszöntő szavakat is mondott.A fúvószenekar,az éneklések ,a köszöntések ,a tábor gondolata,épitésének története,majd az igehirdetés mind-mind szinessé tette ezt a napot számunkra .Áldásokban bővölködtünk.Szeretetvendégséggel zárult az alkalom.
Estére vissza kellett igyekezni a Hargitára,mert itt újabb szolgálat várt a férjemre.Esti evangélizáció.
Szép hetet mindenkinek !