2009. március 17., kedd

Torda és Aranyosgyéres

Amint korábban emlitettem,úgy egyeztünk meg a férjemmel,hogy hétvégén Tordán találkozunk.Ő már pénteken ott volt.Én szombaton délután érkeztem.A Táborból indultam reggel 7 után és előbb a Csikszereda-Vásárhely,majd a Vásárhely-Zilah buszjárattal Tordára értem.
Torda városa arról nevezetes,hogy 1568-ban itt kiáltották ki először a vallásszabadságot.
Ennek a városnak még Székelyföldhöz is köze van.IV.László király a Tordai vár tulajdonában levő Aranyosvölgye területét 1289-ben a kézdi székelyeknek ajándékozta.
Tordán gyakran átutaztam már,de most voltam először az itteni gyülekezetbe.Jó volt látni azt a buzgóságot,összhangot fiatalok idösek között.Ez kellemes meglepetés volt.
Aztán a vendégszeretet,ami jellemző erre a gyülekezetre, az még egy ráadás.Ahogy láttam,a lelkipásztorcsalád is nagy áldás ebben a gyülekezetben.Ha majd a vizumot megkapják és elmennek Kanadába (a Torontói gyülekezetbe)úgy gondolom nagyon fognak hiányozni.
Püsök Dánielt(a lelkipásztort)kisgyerek korától ismerjük,mivel Egrespatakon született,s ez a falu a férjem körzetéhez tartozott.Már gyermekkorában látni lehetett,hogy Isten kiválasztotta az Ő munkájába.Sok verset megtanult kivülröl,s nagyon sok igeverset is.
A feleségét ADINÁT pedig Nagyváradon ismertük meg,ugy mint egy okos,de mégis szerény,csendes kislányt.Most őket is sok-sok év várakozás után egy ilyen csendes,békés természetü kislánnyal ajándékozta meg a Mindenható.Saloménak hivják.Most 10 hónapos ,és mindig ott van a gyülekezetben.Csendesen végigüli azt a két órát.De még otthon is olyan jó baba,hogy az ritkaság !
Az evangélizációs estékre elég sokan eljöttek,hála az Úrnak.A férjemnek is adott az Úr elegendő lelki, és fizikai erőt is.Szombaton este Lidiáról volt szó,aki megnyitotta a szivét az Úrnak.Igy lett Lidia az első keresztyén nő EURÓPÁBAN.
Vasárnap délelőtt Aranyosgyéresen voltunk.Áldott alkalom volt ebben a kis közösségben is.
Este pedig újból Tordán gyültünk össze az ige mellé.Az evangélizáció záróestéjén Jelenések 3:1-13 ig volt az ige.A téma :a nyitott ajtó (Imé adtam elődbe egy nyitott ajtót)
Hála az Urnak,hogy voltak akik ezen az estén mentek be a nyitott ajtón....
Hálásak vagyunk azért a frissen megtért anyukáért,aki az elmúlt napokban hozott döntést az Úr mellett.Egy komoly betegség,majd mütét által tudta Őt Isten megszólitani.Korábban amikor a lánya megtért nagyon ellenezte az egészet.De most megtört minden ellenállás.Bárcsak az Ur adna neki fizikai gyógyulást is,hogy dicsőittessék az Ur neve.Ám mindenképpen az Úr akarata legyen meg.
Elég sokan készülnek Tordárólmost is,mint minden évben a női csendesnapokra májusban.Hála az Úrnak!
A lelkipásztor Püsök Dániel hozott haza a kocsijával vissza a Hargitára.Elkisérte őt Jóska testvér erre az útra.
Itt a Hargitán még mindig tél van.Tegnap is és még ma is havazott közbe-közbe.
Szerettem volna képeket is feltenni a Tordai,Aranyosgyéresi útunkról,csak sajnos annyira gyenge a net,hogy képeket már nem tud feltölteni.Ez van most,de lesz még jobb is,remélem...