2010. október 16., szombat

BARNABÁS elment ,de a munka folytatódik,mivel JÉZUS ÉL !


           SZERESS ÉS SZOLGÁLJ!

 Beszámoló az elsőként megrendezett erdélyi keresztyén mozgássérültek konferenciájáról
                                                                                                                     Mezei Attila

Két fzikailag sérült, erőtlen ember kézfogásából indult el évekkel ezelőtt a Remény Háló. Akkor ők még nem tudták pontosan, hogy Istennek terve milyen formában fog kibontakozni évekkel később a sérültek között, még nem látták előre, hogy miként fog majd fonódni a Háló, de bíztak az Úrban. Veress Barnabás erdélyi és Bob Donaldson angliai baráti és testvéri kapcsolatából létre jöhetett a Barbabás Alapítvány, és felépülhetett a Barnabás Ház a Hargita Táborban. Isten megáldotta ezt a kezdeményezést, és nagyon sok mozgássérült és egézséges ember élete megváltozott már ennek eredményeként.
Testvéreinket már az Úr hazahívta, de az elkezdett munka folytatódik Isten dicsőségére. A Remény Háló fonódik és minden évben új kapcslatok épülnek azok között, akik a Barnabás Házban táboroznak.
Az idén Isten és segítőkész emberek segítségével sikerült megszervezni egy három napos konferenciát a  mozgássérülteknek. A Reménység Konferencia kezdeményezője Kis Ottó négyfalusi lelkipásztor volt, aki látást kapott az Úrtól arra nézve,hogyan lehetne a sérült embereket országos szinten meghívni és szolgálni feléjük. Ennek a konferenciának a Hargitai Keresztyén Tábor biztosított helyet, ahol a sérült embereket a sérülésük függvényében és igényeiknek megfelelően helyezték el a háromnapos időszakra. A háromnapos konferencia első alkalommal volt megszervezve 2010. szeptember 15-18 között, amin résztvettek Angliából érkezet testvérek és családtagjaik. A foglalkozásokon és szolgálatokon részt vett Margaret Robinson testvérnő is, aki már évek óta hűségesen szolgál a sérült gyerekek és felnőttek felé a Hargita Táborban és Brassóban. Az angol csoportot Ross Evans és Susanna Daevis vezették, akik a Harrison Training vezetői.
A konferencia alkalmával sor került bemutatkozásra a csoportok között, és számos más tevékenységre, ami mind a sérültek lelki és fizikai hasznára válhatott.
Minden tevékenységnél elsőbbséget kapott a dicsősítés és imádat, majd az Igei üzenet.
Ezeket követően sor került számos foglalkozásra, amelyek ugyancsak említésre méltók. Ilyen tevékenységek pl.: -Műhely vagy kézimunka,sport tevékenység,bizonyságtételek,nyitott fórum,
-Gondolatok és javaslatok a mozgássérültek részéről bizonyságtételekkel
-Tábortűz

Műhely vagy kézimunka programokban a résztvevők sok hasznosat tanulhattak angol vendégeinktől

1. tolókocsiban levő sérült helyes ki- beemelése a tolókocsiba
2. Hogyan ismerjük fel helyesen, hogy egy serült embernek milyen segéd eszközökre van szüksége
3. Milyen gyakorlati segítséget nyújthatunk egy serült ember szamara, ami a kapcsolatait illeti ?(kapcsolatai a családtagokkal, gondozókkal, barátokkal stb.)
4. Elérhetőség - Mit tehetünk konkrétan annak érdekében, hogy otthonaink, imaházaink, középületek stb. elérhetőek legyenek a serültek számára ?
5. Milyen munkaközösségbe lehet bevonni a serülteket ?

Sporttevékenységben résztvevők  megtapasztalhatták a versenyzés örömeit

50 m gyorsasági verseny tolószekereseknek akadályok között (sérülteknek)
50 m Gyorsasági verseny tolószekereseknek akadályok között (egészségeseknek, hogy megtapasztalják a tolókocsi nehézségeit)
80 m Gyorsasági verseny- tolószekér taszítása egészségeseknek: egyenes szakasz.
Ojnalabda hajítás járóképeseknek  tolókocsiból
Ojnalabda hajítás: tolókocsisok
Nyilas verseny
Skandenberg
Darts
Célba dobás (kosárban)
Eredmény hirdetés és díjazás
***********************************************************
A háromnapos program szervezésében és szolgálataiban részt vevők:
Kis Ottó lp. Borzási Gyula tábor igazgató, Oláh Lajos lp. Borzási Péter,
Mezei Attila és Novák Zsolt misszionárius, Szász Imre, Kelemen J. Sándor lp.
Veressné Ady Anna, id. Veress Ernő lp.
Fotók a Remény Háló újonnan készült honlapján. Honlap címe:


Imádságos szívvel kérjük a mi Urunkat, hogy vezessen bennünket a további konferenciák megszervezésében. Bármit is teszünk mozgássérült testvéreinkért, barátainkért Isten akaratával összhangban tegyük, mindig az Ő dicsőségét keresve!


                                         A beszámolót írta:
                                                Mezei Attila/sportkoordinátor/