2009. augusztus 28., péntek

A sógornőm temetése Zilahon lesz



A Manci temetése holnapután azaz vasárnap du.3 órakor lesz megtartva.
Mint utólsó ellenség,töröltetik el a halál...Kor.15:26
Már a tegnap igy készitgetett az Úr ,ezekkel a gondolatokkal a reggeli áhitat idején.Csak figyeljétek meg :A Billy Graham áhitatos könyv/Szemeimet a hegyekre emelem/ ezekben a napokban a halál gondolataival és a hivő ember reménységével foglalkozik.
A keddi nap folyamán a LIBÁNBAN voltunk a Novák Zsolt tv.szervezte Táborban a gyergyóiakkal.Akkor reggel az üzenet számomra a János ev.5 rész 22 verséből volt.Csodálatos vigasztalás !Bátoritás !
"
Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre."

Haláleset Zilahon



Az elmúlt éjjel a sógornőm Manci befejezte földi pályafutását.Hogy szeretett volna még élni !Szerette volna még megérni a szeptemberi találkozót a Hargitán.Ugyanis szeptemberben a hálaadónap előtt tehát 11-től találkozó lesz a Táborban azoknak akik valamikor,valamennyi ideig dolgoztak itt.Manci itt is dolgozott ,mint szakácsnő elég jó ideig.Mindenki nagyon szerette őt,de a főztjét is.Reggelire is mindig volt egy-egy újitása.Pl.olyan finom zöldséges túrókrémet nemigen ettem,csak az ő háztartásában.Hát,ezt a találkozót már nem érte meg....DE elkészült a nagy TALÁLKOZÓRA.Telefonon mondta nekem,hogy szeretné még megérni a lánya mennyegzőjét.Istené a hála,ezt megérte.Az augusztus 19-i bejegyzésemben láthatjátok őt Dániellel,az öcsémmel együtt és az ő virágos udvarukat,gyönyörü házukat.Most egyedül marad az öcsém ebben a szép otthonban.De mégsem egyedül ! Az Úrral !
Manci örömmel nyugtázta legutóbbi beszélgetésünkkor,hogy az ő betegségének legnagyobb áldása számára az,hogy az öcsém megtért.Annyira szereti őt és az Urat elsősorban.
Milyen jó annak aki hisz az Úr Jézusban !Az elválás fájdalmában ott a vigasztalás,hogy csak még egy kevés idő,és újra találkozunk az Úrnál s mindörökké együtt leszünk Vele és azokkal akik már előrementek.