2012. július 11., szerda

MEGDÖBBENTŐ ! ! !

Az a gépkocsivezető akinek az autója a balesetemet okozta (minek folytán kirepültem az útszélről a nyilt mezőre) felkeresett engem a napokban itt a Hargitán.Azzal kezdte. :
 Megbüntetett  engem a jó Isten.
Kétszer is elmondta ezt.Megkérdeztük,mi történt ? És azt mondta összetörve:
Meghalt a fiam.A nagyobbik.Csak 25 éves volt.Vasárnap délután történt.Belefulladt a Marosba.
A részleteket majd mi is megtudtuk bővebben az újságokból.Ime az újságcikk (ÚJ KELET) erről az esetről igy számol be :

"2012. július 05. csütörtök 13:11 Az elmúlt hétvégén egy balánbányai család Gyergyóremete határában, a Maros partján töltötte szabadidejét. Sátorral érkeztek, pihentek, főzicskéltek, lubickoltak a folyóban és horgásztak. Vasárnap, június 24-én délután a házaspár 25 éves és 11 éves fiai a folyó partján kószáltak – valószínûleg jó horgászhelyet kerestek –, amikor a kisebbik fiú a partról belecsúszott a vízbe.

A bátyja nem sokat teketóriázott, utána ugrott, hogy kimentse, noha nem tudott úszni. Sajnos, segíteni sem tudott, mert másodpercek alatt elmerült, elnyelte a víz. A kisöccse közben megkapaszkodott a víz fölé hajló ágakban és partra mászott. Kétségbeesve látta, hogy a bátyja nem bukkan fel a vízből. Szólt a szüleinek, az édesapa próbálta a vízben felkutatni a fiát, közben az édesanya hívta a 112-es segélykérő telefonszámot.

A Hargita Megyei Olt Vészhelyzeti Felügyelőség szolgálatosa a katonai tûzoltóság gyergyószentmiklósi alakulatának intervenciós csoportját vezényelte a helyszínre. A négy tûzoltó csaknem egyórás keresés után rábukkant a baláni fiatalember (J. L.) holttestére, az újjáélesztésnek már nem volt semmi esélye. A 11 éves kisfiú a történtektől pánikrohamot kapott, kórházba kellett szállítani.

A vizsgálatot folytató illetékesek szerint a tragédia helyszínén a víz nem túlságosan mély, nem mélyebb 1,60 méternél, e szerint a fiatalemberrel valami történhetett, talán a vízbeugrás után görcsöt kapott, esetleg szívstop lehet az oka annak, hogy nem tudott függőleges testhelyzetbe felállni, ami a menekülését jelentette volna. Az is lehet, hogy a víz fenekén lévő ágakban vagy iszapban megakadt a lába. "
  Eddig az idézet.Nagyon megrenditett és elgondolkoztatott ez az eset.Most láttam először ezt a söfőrt.A balesetkor nem láttam,mert kómába estem.A kórházban nem találkoztunk,mert én is, ő is ágyhoz voltunk kötve.S most.....a fia temetése után idehozza az első útja őt.Össze van törve,vád alatt.Próbáltuk vigasztalni.Együtt éreztünk vele a bajban.Együtt imádkoztunk.
 Megigérte,hogy eljön még hozzánk.DE eljön az őszi hálaadóünnepélyre a családjával.ISTEN MUNKÁLKODIK.
Eszembe jut az egyik énekből ez a .két mondat :Az Úr csodásan müködik........
Mint titkos bánya mélyében,formálja terveit...DE biztos kézzel hozza fel,Mi most még rejtve itt.
Aki nem tudja mi is történt velem ,milyen baleset az alábbi linken elolvashatja,ha rákattint :
http://uh.ro/itthon/kozelet/8282-sulyos-baleset-tortent-szentegyhaza-kozeleben