2009. március 12., csütörtök

Vándorok a Hargitán és nemcsak....

Csak vándorok vagyunk,fönn van a hon !-énekelte gyakran a Veress nagymamám.Ők is vándoroltak,bár nem olyan sokat mint mi.Szekérrel eljutottak SZilágyságból Hargita megyébe TOPLICÁRA vagyis MAROSHÉVIZRE.Nagyapám vastag takarókat készitett.Gubásmester volt.Arra gondolt,hogy ilyen hideg vidéken nagyobb keletje lesz a munkájának.De csak 4 hónapig birták az ottlakást.Mindig fáztak.Nemvoltak megszokva ezzel a hideg klimával.Fölszedték a sátorfájukat és ugyancsak szekérrel visszakarikáztak Mocsolyára (szülőfalumba),Ma GYÜMÖLCSVÖLGYE a neve.
Nem gondoltam akkor gyerekkoromban amikor mamám erről mesélt,hogy én is valamikor ilyen hideg vidéken lakom.DE jól van ez igy!Én szeretem itt.!
Ma délután erősen elkezdett havazni.Az elmult éjjel is minusz 7 fok volt.Napközben plusz 1 és három fok között.
A huszonegyedik költözésen vagyok túl,de még nem egészen.....
Remélem ennek is a végére jutunk,ha az Ur megsegit.Jó,hogy van mostmár egy fix hely,ahová mindig hazajövünk.De hol lesz az igazi?Az csak a mennyben.Odavágyom!
Addig pedig még közbe -közbe el-elmegyünk,hova az Úr küld.Most hétvégén Tordára lesz az utam,ha az Ur jónak látja.Ott találkozom a kedvesemmel ,és együtt jövünk haza.Tordán is evangélizálás van ezen a héten.A férjemet a szalárdi Nagy István hozza Zilahra kocsival,majd onnan egy másik pásztor Püsök Dániel viszi Tordára,ha minden tervszerüen halad és az Ur is jónak látja.
Ma itt járt a Tábornál(a házuknál a szomszédunkban) Erdő Endre testvér Esztikével együtt.Endre is még vándorol.Jövő héten megy vissza Kárpátaljára.
Aztán Király Barna testvér (a Tábor második embere)is nagy útra vállalkozott.Ma délután indultak kocsival ő és a kedves fia Róbert,hogy németországi missziójukat teljesitsék.A Tábor érdekében mennek.Találkoznak Nürnbergben a mi kedves barátainkkal az Erdei családdal ,és lemennek Singenbe is.Ott is sok erdélyország kebléről leszakadt vándorral (kedves testvéreinkkel)találkoznak.Adjon az Ur áldást és védelmet az ő utjukra.Imádkozom ezéert !
Evódia lányom is jelzett már,hogy hazaérkezett Amerikából.Neki most hosszabb vándorlása volt.Hála az Úrnak ,hogy újra itthon van!
Ha gondoltok ránk és a Torda-i evangélizációs alkalmakra,s imádságban is megemlékeztek,azt nagyon megköszönöm!
Én is gondolok rátok drága blogbarátaim,blogolvasóim .Imádkozni fogok értetek!