2011. február 27., vasárnap

A férjem elébe mentem

Az első képen az erkedi imaház egy része látható belülről.Jelenleg a gyülekezet pásztora Bándi Sándor tv.Ő van a szószéken a férjem mellett.
A másik képen látható a szilágyerkedi imaház bemeritő medencéje.Feltérne rá már egy kis restaurálás.A 80-as évek elején festettem ezt a hegyvidéki tájat. .Akkor épült az új imaház amolyan rapid módra.Mire feleszmélt a hatóság,már be volt födve az épület,le volt vakolva.Friss falak,ezért nem maradt rajta tartósan a festék.Sok nedvességet kapott.Ha az Úr életet ad még nekem,szeretném feljavitani....
Az én drága férjem január elejétől kis megszakitással állandóan úton van.Ez szolgálati körút.Volt olyan is ,hogy tiz nap alatt 13-szor szolgált igehirdetéssel.Azt mondhatni,ereje felett.De ez vajon az ő ereje ?
 "Az én Istenemmel még a kőfalon is átugrok"-mondja a zsoltáros.Szilágyság hepehupán át  Szentkirályon,Váradon ,Szalontán,Betlehemi gyül.,majd ismét Szalonta,SzilágycsehErked,Kiskapus,aztán Maros megyében Gernyeszeg,Radnót,Szászrégen,Héderfája,aztán  Hargita megyében Székelykeresztúr,majd  haza a Táborba 2 órára és indulás újra Kovászna megyébe Sepsiszentgyörgyre,onnan vissza a Tábor és ma elutazott Barótra,mivel ott van evangélizáló hét.Tehát szombaton és Vasárnap szolgál ott.Ez az ő szülőföldje.Bibarcfalván száll meg, az ősi portán a sógornőmék vendégszeretetét élvezve.
Erkeden Vincze bácsi és a férjem a fehér botjával.Minimális látás,magas vérnyomás,cukorbetegség,platinából készült szivbillentyü ...számit ez ?Ha ott ég belül a csontjaiba rekesztett tüz,akkor ,nincs nyugalom.A jó hirt vinni kell !Sürget az idő !
Akkora meglepetés,hogy találkoztam vele.Látjátok,hogy csak egy lába van  ?   33 évvel ezelőtt  haldoklott.Ott volt az intenziv osztályon a 8 éves Efraim és a 6 éves Ernő fiunkkal.Mindhárman halálközeli állapotban voltak.A gyerekeink kómás állapotban,ő pedig fájdalmában Istent hibáztatta.Reggelre csoda történt.Magukhoz tértek a gyermekek és elénekelték a bácsinak :A menyország ablaka nyitva áll.Összetört,megtért ez az ember.Két év mulva keresztelkedett a feleségével együtt.Akkor ott voltam.Most pedig megtudtam,hogy a menye is megtért,a fia még nem.Ő pedig 6 éve ápolja ágybanfekvő béna feleségét fél lábbal.Ide is erő kell,emberfeletti.Ilyen erő csak fentről jöhet.Az Úr áldja meg őt ez emberpróbáló feladat végzésében !Mi szerda este láttuk őt.Másnap Efraim fiunk hirdette ugyanitt az evangéliumot.Igy találkozott azzal akivel annakidején a haláltusát vivták.Efraim is.Ernő is ,Vincze bácsi is meggyógyult.Hát ez nem CSODA ? Istené a dicsőség !

Eltüntem,de nem végleg.....

Már jó ideje nem irtam .

...Három hétig voltam távol az otthonunktól,férjem pedig egy hónapot egyfolytában .Korábbi bejegyzéseimből látni lehet,hogy a dec.végi és a januári hónapot  az unokákkal való foglalkozás töltötte ki. Dec.27-től 12 unoka,majd szilveszterre 9,azután 5 majd 2 hétig 3 és egy hónapig 2 unoka maradt itt nálunk .A két utóbbi azért maradt,mert a szülők vizsgaidőszaka volt ez az idő.Az anyukának Mártinak ez az 5-ik éve az épitészmérnökin.Az apukájuk Efraim is idén végez.Öt gyerek mellett ez nem kicsi vállalkozás.Ezért is próbáltam kissé besegiteni .Öröm volt velük lenni.Itt van a két kislány akikre vigyáztam
Napsugár ,a mesélő és versmondó

Virág aki jókat alszik