2009. október 10., szombat

Ünnepeltem -október 6-án


Néhány nappal ezelőtt sok-sok üdvözletet kaptam.Nem is volt még ilyen,hogy ennyien megemlékezzenek rólam.Köszönöm mindazoknak akik felhivtak telefonon,vagy levelet küldtek,üzenetet a yahoon,iwiw-en,gmail-on,netlog-on keresztül vgy éppen itt a blogon keresztül kommentet küldtek.Hálás vagyok értetek az Úrnak!Az Úr áldása legyen rajtatok is.!
Születésnapom volt.Vértanuk napján születtem 1946-ban,közel 100 évvel azután,hogy Aradon 13 szabadságharcost kivégeztek.1849. október 6-án szándékosan a bécsi forradalom és Latour halálának első évfordulóján Aradon kivégeztek 13 honvédtisztet.Egyeseknek gyászt,másoknak örömöt jelent ez a nap.
És minden nap ilyen.Pl.a mai is.Itt a Hargitán mennyegző lesz ma,s ugyanakkor mások temetésre készülnek:Mélyen megrenditett a hir,miszerint Berecki Lajos tv-ünk aki a debreceni baptista gyülekezet pásztora nehéz napokat él át.Legnagyobb gyerekük Szilvia aki 22 éves , Spanyolországban önkéntesként dolgozott egy Táborban,valami fertőzést kapott,kómába esett s a vizsgálatok során kiderült,hogy leukémiás.Nem lehetett megmenteni az életét.Szülei most odakint vannak,hogy intézzék a hazaszállitást.Talán jövő héten lesz a temetés.Gyász ,az elválás fájdalma,de ugyanakkor vigasztalás is.Az elválás a hivők számára csak ideiglenes.Jézus él ! s vele együtt mi is élünk .,s élni fogunk az Ő országában.Szilviáról is jó tudni,hogy misszióban volt ,s az Úrban halt meg.Ez a mi vigasztalásunk.