2014. január 6., hétfő

Tegnapelőtt még együtt volt a Veress család 2014 jan.4.én

Nem hiányzott senki
Nagy volt az öröm.Az idős pátriárka /a szeretett férj és apa ,valamint nagyapa/ még megérte amire vágyott,hogy együtt legyen a család két napon át az Úr jelenlétében.Mind elfértünk a hargitai otthonunkban.(még a padlástérbe is jutott belőlük).24-en voltunk.a 14 unokával együtt nagy szeretetben.A legkedvesebb Valaki /Jézus Krisztus /láthatatlanul itt volt közöttünk.Az Ő jelenlétében kimondhatalan örömünk volt.Férjem sem küszködött fájdalmakkal.Már karácsony előtt megszünt a vesekrizise.Elment a kő a testéből ( úgy gondoljuk).Köszönet a Molnár és Szász családnak Váradról,a Jakab családnak Debrecenből  a kőtörőfű kapszulákért ,valamint a Kiss családnak Székelykeresztúron a  mirháért.Ugyancsk köszönet a goroszlói Domokos Bálintnak az immunerősitő mézpropoliszért.Mindhárom gyógyirt használta.
Tegnap még imaházban volt Székelyudvarhelyen az imaórán,istentiszteleten .Úrvacsorázott. Szeredai Laci tv.a Táborból elvitte Udvarhelyre és haza is hozta délben.Joó Erika a lánya kérte meg erre ,aki fel is hivta a férjemet telefonon Kolozsvárról .Én nem tudtam elkisérni,mert belázasodtam a tegnap reggelre .Együtt ebédeltünk,átadta az üzeneteket én is a zilahi adásból és Kecskeméti úrvacsoraosztásról egy néhány gondolatot.(élő adás volt az interneten )Délután lepihent,és este 6.kor mikor újra bekapcsoltam a zilahi adást,még Pápai tv.t meghallgatta,de már nehéz volt neki a légzés . Kiment a friss levegőre.Mikor bejött elkérdezte miről beszélt Pardi Félix lelkip.Elmondtam,nagyon örült ennek ,és még annak is,hogy olyan szép énekeket választottak erre az alkalomra. Még együtt vacsoráztunk.Meghallgattuk egy 25 percen át a http://nhb.napihangzobiblia.hu/ és együtt imádkoztunk.Tegnap kaptunk Bukarestből a nyugdijpénztártól két könyvet ajándékba.Egyet ő,egyet én.Billy Graham utólsó könyve Cime :Aproape de cása (Közel az otthonhoz )Felolvastam belőle a férjemnek néhány oldalt.Még 50 percen át Pit Popovici tv.prédikációját Sfarsitul lumii (a világ vége) is meghallgattuk.(Köszönöm Eszes Erzsike,hogy feltetted a facebookra)Pit Popoviciot ismerte a férjem ,felnézett rá.Ő volt Olah Liviu elődje.Jó volt úra hallani a hangját most kilencvenévesen 2013 óévben..Aztán nyugovóra tértünk..Elbúcsúztunk egymástól.Egyik legszebb esténk volt ay Úr jelenlétében..Hajnali 3 .kor lejött a szobájából és tett.vett a földszinten.Én is lejöttem egy pár percre ,hogy bevegyem a gyógyszert a láz ellen.Ő lent maradt ,én visszafeküdtem,Reggel nem találtam az ágyában.Gondoltam lement már a tábori gyülésre.Aztán megláttam Őt .Az ebédlőből ahol az egész család együtt volt két nap ,itt érte őt a hazahivó szó hajnalban..Az Úr adta az Úr vette magához.Áldott legyen az Ő Neve !Igazi társ volt.Könnyü volt utána mennem,mert mindig tudta mi a következő lépés.Istentől vette a vezetést.Azért imádkozom,hogy a temetésén sokan meghallják Isten üzenetét és megtérjenek.Ez volt a vágya.

id. Veress Ernő temetési gyászistentisztelete szombaton, 2014. január11-én lesz, délben 12 órakor a Hargita Keresztyén Táborban (Hargita Keresztyén Tábor/ Harghita Christian Camp ).
A virágra, koszorúra szánt pénzt, kérjük ajánlják fel a helyszínen a Hargita Tábor javára, amely édesapám szívügye volt, hogy még sok gyerek, fiatal, mozgássérült és családja megtapasztalja ott Isten szeretetét. Hisszük, hogy ezáltal is eszköz lehet ebben!

Köszönjük a sok szeretetet, kedves, vigasztaló szavakat, igéket.
Jézus él! Édesapám most már Barnabás öcsémmel együtt színről-színre áldhatja a Királyok Királyát!

9 megjegyzés:

Johanna írta...

A JoIsten vigasztalja meg kedves Annuska nenit, a gyaszolo csaladot. Fogadjak oszinte reszvetunket!

Anna Isten oltalmában írta...

Köszönöm kedves Johanna !

Murray and Adina írta...

Annuska néni, én is kivánom az Úr vigasztaló jelenlétét az egész családnak. Nagyon köszönöm, hogy le tetszett irni az Ernő bácsi hazamenetelének körülményeit. Kiváltságnak tartom, hogy ismerhettem.

Boriska írta...

Emléke öeökké élni fog szivünkben !
Isten vígasztalását kívánjuk Annuska néninek és drága családjának!
Sokszor eszembe jut az az Ige, amit nemrég hallottam Veress testvértől, hogy ,, Nekem az élet Krisztus, a meghalás nyereség ". Nagyon szívhez szóló volt! Én is erre vágyom!
Isten áldása kísérje továbbra is életüket szeretettel Boriska.

Maria írta...

Köszönöm, Annuska, hogy megosztottad velünk az utolsó napot. Mindnyájunknak kívánom, hogy így fejeződjék be élete földi fejezete. Szeretettel gondolok rátok:
Mária

Kiss Judit írta...

Isten vigasztalja Annuska nénit ebben az időszakban, és tovább is.
Őszinte részvétünk.

Blanka írta...

A JO ISTEN VIGASZTALJA AZ EGESZ CSALADOT. OSZINTE RESZTVETEM GYONGYOSSY BLANKA

Mónika Rákossy írta...

Kedves Annuska Néni!

Köszönöm a bátorító sorokat! Nagyon hálás vagyok Ernő bácsi életéért, a felejthetetlen beszélgetésekért, az imákért, a nevetésért és könnyekért (épp egy évvel ezelőtt), bölcs tanácsaiért... Nélküle nem az lennék ma, aki vagyok Isten kegyelméből, és valószínű nem is itt, Tóalmáson, a szolgálatban. Annyira szerettem volna találkozni vele mégegyszer a Hargitán, és megosztani, mit tett az Úr az elmúlt évben. De majd egy még szebb helyen látjuk viszont egymást! :) Imádkozom Annuska néniért továbbra is, és hogy sokan új életet nyerjenek szombaton!

Borzási A. Kriszta írta...

Annuska néni, én is sok erőt kívánok, hálás vagyok én is, hogy ismerhettem Ernő bácsit, s találkozhattam vele többször is a táborban. És mostanában Vásárhelyen is. Vasárnap úgy jelentette ki Sándor itthon, hogy az imahét alkalmával, szerdán ő fog imára buzdítani minket, ha egészsége és az Úr megengedi. Ez most nem így történt, Isten másképp akarta, rendezte.

De milyen csodálatos lehet az, hogy valaki egész életén át valahova készül és vágyakozik, s egyszer csak megérkezik...

Szeretettel,
Borzási Kriszta