2012. július 11., szerda

MEGDÖBBENTŐ ! ! !

Az a gépkocsivezető akinek az autója a balesetemet okozta (minek folytán kirepültem az útszélről a nyilt mezőre) felkeresett engem a napokban itt a Hargitán.Azzal kezdte. :
 Megbüntetett  engem a jó Isten.
Kétszer is elmondta ezt.Megkérdeztük,mi történt ? És azt mondta összetörve:
Meghalt a fiam.A nagyobbik.Csak 25 éves volt.Vasárnap délután történt.Belefulladt a Marosba.
A részleteket majd mi is megtudtuk bővebben az újságokból.Ime az újságcikk (ÚJ KELET) erről az esetről igy számol be :

"2012. július 05. csütörtök 13:11 Az elmúlt hétvégén egy balánbányai család Gyergyóremete határában, a Maros partján töltötte szabadidejét. Sátorral érkeztek, pihentek, főzicskéltek, lubickoltak a folyóban és horgásztak. Vasárnap, június 24-én délután a házaspár 25 éves és 11 éves fiai a folyó partján kószáltak – valószínûleg jó horgászhelyet kerestek –, amikor a kisebbik fiú a partról belecsúszott a vízbe.

A bátyja nem sokat teketóriázott, utána ugrott, hogy kimentse, noha nem tudott úszni. Sajnos, segíteni sem tudott, mert másodpercek alatt elmerült, elnyelte a víz. A kisöccse közben megkapaszkodott a víz fölé hajló ágakban és partra mászott. Kétségbeesve látta, hogy a bátyja nem bukkan fel a vízből. Szólt a szüleinek, az édesapa próbálta a vízben felkutatni a fiát, közben az édesanya hívta a 112-es segélykérő telefonszámot.

A Hargita Megyei Olt Vészhelyzeti Felügyelőség szolgálatosa a katonai tûzoltóság gyergyószentmiklósi alakulatának intervenciós csoportját vezényelte a helyszínre. A négy tûzoltó csaknem egyórás keresés után rábukkant a baláni fiatalember (J. L.) holttestére, az újjáélesztésnek már nem volt semmi esélye. A 11 éves kisfiú a történtektől pánikrohamot kapott, kórházba kellett szállítani.

A vizsgálatot folytató illetékesek szerint a tragédia helyszínén a víz nem túlságosan mély, nem mélyebb 1,60 méternél, e szerint a fiatalemberrel valami történhetett, talán a vízbeugrás után görcsöt kapott, esetleg szívstop lehet az oka annak, hogy nem tudott függőleges testhelyzetbe felállni, ami a menekülését jelentette volna. Az is lehet, hogy a víz fenekén lévő ágakban vagy iszapban megakadt a lába. "
  Eddig az idézet.Nagyon megrenditett és elgondolkoztatott ez az eset.Most láttam először ezt a söfőrt.A balesetkor nem láttam,mert kómába estem.A kórházban nem találkoztunk,mert én is, ő is ágyhoz voltunk kötve.S most.....a fia temetése után idehozza az első útja őt.Össze van törve,vád alatt.Próbáltuk vigasztalni.Együtt éreztünk vele a bajban.Együtt imádkoztunk.
 Megigérte,hogy eljön még hozzánk.DE eljön az őszi hálaadóünnepélyre a családjával.ISTEN MUNKÁLKODIK.
Eszembe jut az egyik énekből ez a .két mondat :Az Úr csodásan müködik........
Mint titkos bánya mélyében,formálja terveit...DE biztos kézzel hozza fel,Mi most még rejtve itt.
Aki nem tudja mi is történt velem ,milyen baleset az alábbi linken elolvashatja,ha rákattint :
http://uh.ro/itthon/kozelet/8282-sulyos-baleset-tortent-szentegyhaza-kozeleben

6 megjegyzés:

Tündi Daika írta...

Igy van, sohasem tudjuk mi miért van... biztos tudat viszont hogy Isten mindent kézben tart.

Kisné Ady Éva írta...

Valóban MEGDÖBBENTŐ! Az Úr útjai kifürkészhetetlenek.Folynak a könnyeim, hogy elolvastam a bejegyzésed. Elszorul a szívem, ha arra gondolok, mekkora fájdalma lehet a szülőknek, de egy reménysugár is felbukkanni látszik. Hátha ezáltal megmenekül az apa lelke! Vagy még a másé is?

Gyöngyi írta...

Nincsenek véletlenek :)) Mennyei Atyánk mindent tud, nekünk csak engedelmeskednünk kell, hogy célját elérhesse életünkben! Annuska néni életben maradt, ezért hála, viszont úgy látszik a másik félnek pont önökre van szüksége! Sok erőt és bölcsességet ebben az esetben !

Gogyan Eva írta...

Megrazo esemeny emberileg nezve,de kimondhatatlan szeretet Isten szemszogebol figyelve.
Ur Jezus aldja meg a gyaszolo csaladot,hogy elfogadjak Isten kinyujtott jobjat es szereto vigasztalasat.Anuska testvernonek es kedves ferjenek kivanom,hogy idosodo koruk ellenere is engedjek,hogy hasznalja az Ur mind ahogy eddig is tette.

Ferencz Adél írta...

Nem gondolom, hogy ez Isten büntetése lenne. Legalábbis nagyon remélem, h ez nem az!

Anna Isten oltalmában írta...

A sofőr igy fogta fel,mivel minden kapcsolatot megszakitott velünk mikor megtudta,hogy Debrecenben meg kell mütsenek.Attól tartott,hogy kérni fogom tőle a mütét költségeit.Pedig dehogy !A rendőrségi vizsgálat után is a nyilatkozatomban leirtam,hogy nincs semmi követelésem.