2012. február 3., péntek

A köhögésről hálaadással

Újra megpróbált állapotba kerültem.Ugyanis az elmúlt éjszaka nagyrészt ülve aludtam.Olyan hörghurutot szedtem fel a baleset után,hogy nehezen kászálódok ki belőle.Még a kórházban történt,hogy egyik éjjel kilyukadt a jeges palack amivel borogatták a kék ütődéseimet,majd a Hargitán is kétszer megfáztam,aztán a sürgősségin ahol rögtön fel is fedezték,hogy heveny hörghurutom van,majd ezt tetézte a sok röntgenes kivizsgálás,legutóbb pedig a Computer Tomográf Marosvásárhelyen,ahol negyed órán át hütötték úgymond a gépeket a ventillátorok s engem is ezzel együtt )

Nappal is,de inkább éjjel,ha lefekszem,mindegyre köhögnöm kell. Segit valamennyire az állapotomon,ha ülő helyzetben vagyok.De ezt is áldásként kapom.
Eszembejut Barnabás fiam,aki 10-ik évétől 21 éves koráig izomsorvadásban szenvedett.Ráadásul halála előtt 2 évvel súlyos hörghurutos állapotba került.Akkor Csikszeredában laktunk.Köhögni nem tudott.Fulladásos rohamai voltak.Egyszer látom,hogy nem kap levegőt,kékül,zöldül az arca.Ösztönösen,vagy pedig az Úr inditott erre,most sem tudom...hamar felkaptam az ágyból és lábánál megfogva fejjel lefelé lógattam a föld felé.Lassan,de végül kicsúszott a légutakból az a flegmacsomó,ami miatt lett a légszomj.
 Megkönnyebültem.Barnabás is .Akkor mondta el nekem,hogy nehéz pillanataiban ellfogta a haálfélelem.A Sátán kisértette .De nem győzött a kisértő.Miért?Mert eszébe jutott a soron következő ige ,ami a Jelenések Könyve 3-ik részének eleje volt.Mikor olvastam neki a kijelölt igét eljutva a 8-ik versig,azt mondta :Ez az !
Jel 3,8   
Tudom a te dolgaidat (ímé adtam elődbe egy nyitott ajtót, a melyet senki be nem zárhat), hogy kevés erőd van, és megtartottad az én beszédemet, és nem tagadtad meg az én nevemet.

 Igen,a Sátán be akarta csukni az ajtót,de az Úr nyitott ajtaját senki be nem zárhatja.Igy van.Tessék megmondani  édesapámnak,hogy amikor meghalok ,a temetésemen ezt az Igét olvassa fel és erről prédikáljon. Az Úr ha kinyitotta nekünk a kegyelem kapuját azt senki be nem zárhatja.,csak egyedül Ő...
.Két évvel később Barnabás az Úrhoz költözött.Szépen,nyugodtan felkészült a halálra.Nem volt halálfélelme.Megvárt,mig a fővárosból hazaérkeztem aznap,hogy megbizonyosodjon arról ,hogy megkaptam a vizumot Amerikába a női konferenciára 2001-szeptemberére HOUSTON_ba.Ez még július 19-én volt.
Ő beszélt rá,tegyem meg ezt a lépést.Mivel szeptemberben lenne ez a Konferencia ,ő már akkor az Úrnál lesz és nekem,mint édesanyjának jót tesz a haláleset után elutazni messzire,távol az otthontól ...feledni.Igaza volt.Az amerikai vizumot megkaptam még aznap.
,Este vacsora után elolvastam a 20-ik zsoltárt (itt tartott az olvasással),hálát adott és adtam az Úrnak,hogy teljesitette a kivánságait,meghallgatta kéréseit.
És aznap éjjel ő is megkapta a vizumot a mennybe.Nem tizéves vizumot

Huszonnégy óra alatt két vizum.Egyik ideig-óráig való,a másik örökérvényü.
Amit ez esetből tanultam :

1) Fulladásos rohamok között jöhet a Sátán és megkisérthet a halálfélelemmel,Ám ott van előttem egy nyitott ajtó,amit senki be nem csukhat, csak az Úr maga.Ő nyitotta meg nekem,Ő zárja be mögöttem.
2) A másik :amig élek , soha nem szeretném elfelejteni: adjak hálát azért,hogy tudok köhögni.
/Bár a szenvedő alany számára igen kellemetlen,mégis hasznos jelenség.A köhögés ugyanis a légútak megtisztitására szolgáló igen fontos védekezőreflex./ ...  (irja a VITAL)
Azóta ezt is megköszönöm!
Hála neked Uram,hogy tudok köhögni !

2 megjegyzés:

iri írta...

Draga testvernom!
Imadkozom mindennap!Igen csodalatos dolog milyen szamunkra jelentektelen dolgokra hivja fel az Ur figyelmunk , hogy halakat adjunk.Orvendek, hogy ebben a nehez helyzetben is az Ur ad halaado szivet.Nalam nagy segitseg volt a propolis.
Koszonom ezt a bizonysatetelt is!

iri írta...

RAD GONDOLTAM MIKOR EZT OLVASTAM!


Magasztallak Uram, hogy felemeltél engem, és nem engedted, hogy ellenségeim örüljenek rajtam.
3. Uram, Istenem, hozzád kiáltottam, és te meggyógyítottál engem!
4. Uram, felhoztad a Seolból az én lelkemet, fölélesztettél a sírbaszállók közül.
5. Zengedezzetek az Úrnak, ti hívei! Dicsőítsétek szent emlékezetét.
6. Mert csak pillanatig tart haragja, de élethossziglan jóakarata; este bánat száll be hozzánk, reggelre öröm.
7. Azt mondtam azért én jó állapotomban: Nem rendülhetek meg soha.
8. Uram, jókedvedből erősséget állítottál föl hegyemre; de elrejtéd orczádat, és megroskadtam.
9. Hozzád kiáltok, Uram! Az én Uramnak irgalmáért könyörgök!
10. Mit használ vérem, ha sírba szállok? Dicsér-e téged a por; hirdeti-é igazságodat?
11. Hallgass meg, Uram, könyörülj rajtam! Uram, légy segítségem!
12. Siralmamat vígságra fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, körülöveztél örömmel.
13. Hogy zengjen néked és el ne hallgasson felőled a dicséret: Uram, én Istenem, örökké dicsőítlek téged.
Zsoltar 30