2010. december 3., péntek

Egy nőknek szóló áhitatból

Korábban már emlitettem,hogy milyen jó könyvre találtam rá,A cime :ÉLSZ BARACKVIRÁG .A könyv szerzője zilahi származású.Ő forditja angolból a lélekerősitő áhitatokat.Annyira jó volt olvasni a legutóbbit is,OLyan sokat jelent nekem.Köszönöm az Úrnak,a szerzőknek és Máriának  a forditónak,Egyébként én kiraktam a linket a jobboldali sávban a blogomon.
Mindenkit megérinthet az igazság
Lysa TerKeurst

„Mert semmi olyanról nem mernék beszélni, amit nem Krisztus tett általam…” Róm 15,18a

Egyre inkább meg vagyok győződve róla, hogy az embereket mindaddig nem érdekli, mit mondunk Jézusról, míg meg nem tapasztalják Jézus valóságát az életünkben.
Ne fuss át könnyedén mondatom második felén. Jézussal való közös történetünk a leghatékonyabb megváltó üzenet, amit megoszthatunk másokkal.
A „közös” történetünket másokkal is közössé – azaz közzé - kell tennünk. Erre szomjazik a világ. Vitázhatnak, érvelhetnek a teológia igazságaival szemben, de nem vitatkozhatnak azzal, amit Jézus a mi személyes életünkben véghezvitt. A megélt igazság a leghatékonyabb prédikáció.
Nem tudom, észrevettétek-e, hogy míg ilyenkor, karácsony körül az emberek fogékonyabbak a Jézusról szóló beszélgetésekre, legszűkebb köreinkben, barátokkal, családtagokkal nehezebben beszélünk Róla. Jó ezen elgondolkozni. Mindnyájunk életében vannak olyan emberek, akiknek szükségük van arra, hogy át tudjuk törni tétovázásunk falát, ami elválaszt attól, hogy megosszuk velükJézussal kapcsolatos élményeinket.
Néhány hete különösen világossá vált ez számomra, amikor Floridában tartottam előadást egy vacsorán a Terhesgondozó Központban. Az est végén a központ igazgatója felkérte az egyik igazgatósági tagot, hogy jöjjön előre, és zárja le az együttlétet egy imádsággal. Majd leestem a székről, mikor megláttam, hogy ezt az igazgatósági tagot még gimnazista koromból ismerem.
Pontosítsunk: én tudtam, hogy kicsoda ő, neki fogalma sem volt, ki vagyok én.
Annakidején ő az iskola népszerűségi listáján a legfelső réteghez tartozott: egy sztáratléta, aki gyönyörű lányokkal járt. Én azok közé a lányok közé tartoztam az iskolában, akiket könnyű volt észre se venni. Kicsit láthatatlannak is éreztem magam akkoriban. Az üres tekintetről, amivel rám nézett, mikor bemutatkoztam neki, s közöltem, hogy egy évben érettségiztünk ugyanabban a gimnáziumban, látszott, hogy igazam volt hajdanában.
Rögtön mentegetőzni kezdett akkori viselkedéséért, s elismerte, hogy ha szavaztak volna, hogy melyikükből lesz később lelkipásztor, ő kapta volna a legkevesebb szavazatot. Egyetértettem vele. De az igazat megvallva rólam se gondolták volna, hogy valaha majd egy missziós egyesületet fogok vezetni.
Néhány percnyi csevegés után elkomolyodott az arca. Majd mondott valamit, amit sokáig nem fogok elfelejteni.
„Tudod, mi a furcsa, Lysa? A gimnáziumi és egyetemi évek alatt mindig a középpontban voltam, mindenki ismert. Rengeteg barátom volt. Aztán bekerültem egy neves egyetem kosárlabda csapatába, és még több ember megismert. De soha senki, se családtag, se társak, se barátnők, se tanárok, se edzők, se professzorok, se rajongók – senki soha nem beszélt nekem Jézusról. Annyi év alatt, annyi emberrel beszélgetve soha senki nem próbált nekem az igazságról beszélni. Végül 21 éves koromban, valaki meg merte osztani velem a Jézussal való találkozásának élményét, és ez az egész életemet megváltoztatta.”
Megdöbbentettek a szavai. És remélem, mindig is így fognak hatni rám.
Mindenkit megérinthet az igazság.
A félénk, láthatatlan lányt is, aki legfeljebb csak háttérzajnak tartja magát. És a sztáratlétát is, akiért ezrek rajonganak.
Mindenki megérdemli, hogy – inkább előbb, mint utóbb – halljon Jézusról.
És sose tartson vissza az a gondolat, hogy valaki más ezt jobban el tudja végezni, mint te. Van a környezetedben valaki, akinek hallania kéne Jézussal való közös történetedről? Ne hagyd, hogy a Sátán elhitesse veled, hogy másnak a dolga az üzenetvivés. A tied is, kedves testvérem, ha olvasod ezeket a sorokat.
És ne töprengj azon, hogyan tudnál tökéletes keretet biztosítani egy ilyen beszélgetésnek. Csak mondd meg Jézusnak, hogy Róla szeretnél beszélni az illetővel. Jézus nagyon ért a részletek kidolgozásához. A mi dolgunk az engedelmesség, Istené az eredményesség.

Uram, köszönöm, hogy előbb szerettél engem, minthogy ismertelek volna. Add, hogy a Te szemeddel lássak, a Te füleddel halljak, hogy észrevegyem, ha valakinek beszélnem kell ma Rólad. És adj megfelelő szavakat, no meg bátorságot, hogy baráti körömben és családomban is tudjam megosztani Veled kapcsolatos élményeimet. Jézus nevében, Ámen.

Encouragement for today, 2010.12.02.
www.proverbs31.org



1 megjegyzés:

EVI írta...

Nagyon köszönöm a könyvajánlást,elolvastam.A mai idézet is nagyon jó.