2010. december 8., szerda

Csikszeredában voltam kedden (a fogorvosnál )

A fenti képek az útról,Csikszeredáról és a hazaérkezésről beszélnek.A harmadik sorban középen egy feldiszitett karácsonyfa ,mellette a volt pártház-most megyeházban van felállitva.Nem érdekes?Mikor hazaérkeztem,kezdett érdekelni,a fogas kérdés.Hányszor van emlitve a Bibliában a fog mint főnév.Összesen 47-szer.Az Ótestumentumban 36-szor az Új-ban 11-szer.+9-szer emberi,8 -szor pedig állati fogak vannak emlitve.Mivel búcsút mondtam utólsó saját fogaimnak is,hogy újat kapjak cserébe két igét idézek a példabeszédek könyvéből.Tanulságos és megfontolandó .IME :"Minemű az ecet a fogaknak és a füst a szemeknek, olyan a rest azoknak akik azt elküldötték" (Példabeszédek 10,26)."Mint a romlott fog és kimarjult láb: olyan a hűtlen emberbe vetett bizalom a nyomorúság idején" (Példabeszéd 25,19).


6 megjegyzés:

Borzi írta...

De jok ezek a kepek. Hat hianyzik nekem a ho bar a hideg nem annyire.

iri írta...

Ez jo!Meg sosem gondoltam a bibliai fogakra!Nagyon jok a kepek!Aldott napot!

Kisné Ady Éva írta...

Az én fogaim már készülőben vannak,és hálát adok az én Gondviselőmnek, hogy a ma megkapott eredmény kimutatta,hogy amit eltávolítottak,az jóindulatú volt.Hála érte!! Aztán, nagyon tetszenek a képek amiket feltettél.Itt a tél még nem mutatta meg magát csak egy rövid 1-2 órára az idén.Pusziii

Budai Evódia írta...

gyönyörű képkollázs!

Monika írta...

Olyan jó így tanulmányozni a Bibliát!!!!
Az idézet,ami a blogomon van egy Lídyából való,már jónéhány évvel ezelőttiből.Idemásolom:
"-Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező. -Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kiló számra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő. -Ha a szegénykonyhán segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket éneklek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit sem használ nekem. -Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de nem Jézus Krisztus a szívem titka, akkor nem értettem meg, hogy miről szól a karácsony. A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje. A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát. A szeretet barátságos az időszűke ellenére is. A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van. A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni. A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni. A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. A videojátékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak. A szeretet ajándéka megmarad."
Áldott Várakozást kívánok,szeretettel:Monika

Anna Isten oltalmában írta...

Köszönöm,kedves Mammka !Nekem is megvannak a Lidia folyóiratok.DE lehet annyira feledékeny vagyok,már nem emlékeztem rá,vagy éppen ez a szám hiányzik ?De jó,hogy feltetted a blogodra !Gratula !