2010. november 19., péntek

Meglepett egy jó hir

Ma este csütörtökön meghallgattuk a zilahi élő adást a  http://www.livestream.com/baptistatvzilah oldalon és örömmel konstatáltuk,hogy nem kevés érdeklődés van a Lányok -Asszonyok Konferenciája iránt.Az imaóra végén az egyik szolgálattevő a hirdetések alkalmával kijelentette,hogy közel 500-an lesznek ezen a szombati alkalmon..Szinte hihetetlen !,Távolról-közelről jönnek ...hosszú út,fáradságos,költséges és mégis vállalják.Vannak akik közel ötszáz km-távolságról jönnek.Mekkora vágy,éhség a jó hir hallására.Istené a hála elsősorban.Az Ő tervében ez benne volt.Nagy a szeretet a zilahi testvérekben,akik olyan sokat vállalnak.Annyinak főzni,sütni nem kis dolog.S mindezt önkéntesen,ellenszolgáltatés nélkül.És már hány ilyen koönferencia volt itt sorozatosan.Olyan is volt,hogy ezren felül volt a fiatalok létszáma az ifikonfin.Amint hallottuk.a férfiak lesznek a szakácsok,a fiuk a felszolgálók.Krumplihámozásra is felkérték őket.Áldja meg az Úr jótékony fáradozásukat!
Az előadók Dr.Berszán Lidia Kolozsvárról,Lisztes Piroska tv-nő Békésről,Dr.Boros Annamária, Nagyváradról és a békési Lisztes lányoké a zenei szolgálat,valamint ott lesz a betlehemi drámacsoport is.Az Úr áldjon meg minden előadót ,minden hallgatót !
EVÓDIA lányom,nem kicsit vállaltál!Megszervezni egy ilyen nagy méretü konferenciát sok munkával ,szervezéssel,gonddal jár.Hiszem,hogy voltak segitségeid,volt egy TIM,de a felelősség nagy terhe most elsősorban a tiéd,mivel házigazdaként veszel részt.Sok bölcsességgel és előrelátással ajándékozzon meg az Úr,hogy mindenek ékesen és jó rendben történjenek az Úr neve dicsőségére!
Megjegyzem,hogy te máshonnan örökölted ,és nem tőlem ezt a bátorságot,és az alapos,szervezési képességedet.Én ebben teljesen nulla voltam.Szervezni sohasem tudtam.Előadni sem.Szivesebben megfestek egy portrét,vagy egy tájképet,minthogy elvállaljak valami eseménynek a megszevezését.Nem egyformán kaptuk a tálemtumokat.És jó van ez igy !Evódiám kedves,imádkozom érted.És ha lehet élőben szeretnénk mi is hallgatni a szolgálatokat.Lélekben veletek vagyunk!
(voltak valami elirások,hibák a bejegyzésben,de Evódia a kommentjével segitett helyesbiteni)Köszönöm !

6 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Hála az Úrnak az ilyen alkalmakért, érdemes szervezni, és érdemes elmenni!
Evódia nagyon jól kamatoztatja az Úrtól kapott tálentumait. Annuska nénit is úgy ismerem, hogy minden szavának, minden bizonyságtételének tartalma, súlya van.

iri írta...

Aldott legyen az Ur!

Mike Adina írta...

Igen, készülünk, imával és másképp is. Várjuk az áldást, Isten Lelkének kiáradását!

Budai Evódia írta...

Ezt nem hagyhatom szó nélkül:).
Néhány helyesbítés, édesanyám, távol vagyunk, s pontosítom a híreket:
-közel 500 személyre számítunk a zilahiakkal együtt, étkezés szempontjából. De gondolom, ennél tényleg nem leszünk többen.
-Dr Bohus Irénke helyett a helyes neve a szeminárumon szolgálónak: Boros Annamária
-Berszán Lidia mellett még Lisztes Piroska fog szolgálni, de tényleg Bohus Anikó is itt lesz.
És édesanyám, mindenért Istené a dicsőség! Ő adta a látást, a nőszövetséggel szervezzük közösen, és a zilahi testvérnőknek segítek. Imádkozom, hogy minden hiányosságot Ő pótoljon ki a szervezésben:)
Köszönöm a szeretetteljes támogatást otthonról most is.
Ja, és ha alázatot örökölök édesanyámtól, ami mindig volt otthon, hát nagyon elég lenne nekem hagyatéknak. De hálás vagyok a többiért is:)

Zambo Dalma írta...

En is orulok az ilyen alkalmaknak. A mult het vegen ott voltam a kalotaszentkiralyi cendesnspokon, ahol Evodia is tartott eloadast. Aldott alkalom volt az is,irni fogok rola a blogomon.Sajnalom hogy Zilahra nem mehetek el, de remelem en is hogy eloben hallgathatom az eloadasokat,es imadkozom.

Budai Evódia írta...

édesanyám, nagyon hiányzik!!! köszönöm az imádságot ma is.