2010. október 12., kedd

Házaspáros hétvége a Hargitán

Az elmúlt hétvégén újra megelevenedett a Tábor.Többségében fiatal házasok hétvégéje volt.Borzási Pál a lónai körzet lelkipásztora szervezésével és a csapat közremüködésével  jött létre  ez a kedves alkalom.Elsősorban az Úr akaratából.Útólag is igy látom.Én is részt vehettem két alkalmon az ige körül és testvéreim társaságában.Mert befogadtak....sőt föl is keresett a "női osztály" október 6.-ka alkalmából.  A férjem szombat délelőtt szolgált közöttük.Üzenetének témája  :  TITKOK :
  1. Nagy a kegyességnek eme titka    / 1 Timóteus 3,16/
  2. Felette nagy titok ez  : Annakokáért elhagyja az ember atyját és anyját és ragaszkodik feleségéhez és lesznek ketten egy testté.Felewtte nagy titok ez,de én Krisztusról s az egyházról szólok./Efézus 5,31-32/
  3. Imé,titkot mondok néktek ........1Korintus 15:51-54
                                                            A látogatóim,Annával az élen
                                                    A blogtársaim ebből a csapatból..Örültem,hogy találkoztam Gyöngyivel (fehér kabátban mellettem) akit a nyolcvanas években ismertem meg,még fiatal kislányként.A szülei voltak a házigazdáim mig Kalotaszentkirályon a baptista imaházban festettem a bemeritő medencét.Még éjjel is őrködött mellettem.Az anyukája olyan finom túrós gombóccal kinált meg,amilyet azelőtt és azóta sem ettem....Nagyon szép emlék  marad az a szeretetteljes család ott az imaház szomszédságában......
                                             A sárga rózsacsokrot is ekkor kaptam (szülinapra)

    Király Barna testvér is közöttünk volt. A Táborban most ő a házigazda.Borzási Gy.testvér még Angliában van Péter fiával együtt.
    Ilyen szép az ősz nálunk... a házunk közelében   
    1. Szombat este B.Pál testvér az Énekek éneke könyvből szolgált.Felesége ,ő és mi hallgatók együtt elolvastuk mind a 8 részt,majd  megbeszéltük.Vasárnap délelőtt imaalkalom és istentisztelet ,valamint ebéd után útrakelt a kis-nagy csapat,hogy folytassák a szolgálatot Marosvásárhelyen.Erről majd egy vásárhelyi beszámolót várunk.
    2. Összegzésképpen :példaérékü,hogyan fogott össze ez a 9 házaspár és ahogyan megszervezték ezt a szép hétvégét.KÖVETENDŐ PÉLDA.
    3. A mindenható Úr,a mi Urunk is kedvezett nekik,nekünk.Csodálatosan szép őszi napsütés volt, eső nélkül.

5 megjegyzés:

Anna írta...

Köszönjük a közösségvállalást és a képes beszámolót.
A csoportképet mepróbálom "átültetni" a Magvetőbe...

Anna Isten oltalmában írta...

Én is köszönöm,hogy itt voltatok.

iri írta...

Milyen csodalatos alkalmak!Koszonom a kepeket!
Ezek a visszaemlekezesek pedig olyan jok, hogy akar sorozatban is elhallgatnam oket!

Névtelen írta...

Nagyon jó volt fent lenni a "hegyen". Különös öröm volt számunkra a Veres testvér jelenléte. Azt jelenti, hogy jobban van. Aztán a Borzási tv köztünk léte csoda, még most se jön, hogy elhigyjük, hogy ez igaz. Dicsőség az Úrnak érte... és mindenért!(Gyöngyi)

Csillagos írta...

Kedves Annuska, ide írok, itt biztosabban elolvasod!
Köszönjük a meghívást! Nem tudom, mikor jutunk el hozzátok, de egyszer biztosan sikerül!
Attila romamissziójának szépen gyűlnek a cipők, szeretnénk még október vége előtt lejuttatni őket egyenlőre Békésbe, ha jól tudom, a Te családod él ott, akikhez vihetjük az adományokat! Nagyon szeretnék elmenni és élőben is látni a missziót, és Benneteket is, a Hargitát, a Tábort...
De addig is, nem tudom, tudnál-e abban segíteni, hogy felvehessük interneten keresztül a kapcsolatot a békési testvérekkel, hogy mikor mehetnénk a "szállítmánnyal"?
Áldás, békesség legyen Veletek!