2010. szeptember 16., csütörtök

Konferencia a Hargitán



Ezekben a napokban a Barnabás Alapitvány szervezésében u.n.országos konferenciát tartunk a mozgássérülteknek és gondozóiknak,nemlátóknak és kisérőiknek.Ez az első ilyen jellegü rendezvény.A konferencia megszervezése Kiss Ottó lelkipásztorra hárult.Sok munkával járt,de megérte.

Az időjárás is kedvez nekünk,hála az Úrnak.Kb.1oo-an vagyunk.Az előadók nagyrésze Angliából jött.A zenei vezető Borzási Péter.Ő készitette a konferencia logóját is.Nekem nagyon tetszik.
Még a férjem is le tudott jönni az esti előadásra.Reméljük a legjobbakat!
Mikor megpillantottam a logót ,nem birtam könnyek nélkül-Látva a Barnabás üdülő erkélyét ,eszembe jutott egy kép és egy dialóg.Évekkel ezelőtt -12 éve már-amikor volt az üdülő felavatása Barnabás fiunk is ott volt a többi hivatalos szervekkel az erkélyen.Nehéz volt neki a hosszú ülés a tolókocsiban egész késő délutánig,de türelmes volt.Hazaérve Csikszeredába (akkor ott laktunk)mikor kivettem a tolókocsiból és betettem az ágyba, megkérdeztem:Ugye elfáradtál ?
Egy kicsit-volt a válasz.Majd néhány perc múlva kérdi :Ugye édesanyám,nem hiába éltem?
- Nem hiába ,áldott eszköz vagy és leszel Isten nagyszerü tervének kibontakozásában.S miért ?Mert még gyermekszivvel átadtad az életed irányitását Istennek.S ez a legjobb döntés volt.
-3 év múlva az Úr őt hazahivta.De a munka tovább folytatódik.S újabb eszközöket rendel az Úr,hogy nevének dicsőséget szerezzen.
A konferencia himnusza az az ének,amit Barnabás a halála előtti óráiban olyan szivesen hallgatott.Az éneket Soproni János tv.zeneszerző komponálta.
"Minden dicséret a Krisztus Jézusé !
Ő az Úr,a Király IMMÁNUEL.
Ő a mindenség Ura,a Hajnalcsillag,
És uralma mindörökké megmarad."


8 megjegyzés:

Budai Evódia írta...

jaj de szép lehet ott is a hétvége...

Csillagos írta...

Nagyon megható volt ez a bejegyzés, csodálatos alkalom lehetett...

Mike Adina írta...

Örülök én is ennek a kezdeményezésnek.
A logó is nagyon sikeres. Péter ügyes.

Napsugár írta...

Nem élt hiába!!!

Névtelen írta...

nagyon megható ez a bejegyzés.Gabriella

Erika írta...

orulok ennek a tudositasnak a konferenciarol:) de anank megjobban orulok h Erno bacsi is elmehetett:)

Anna írta...

Én is ott voltam évekkel ezelőtt azon a megnyitón. Soha nem felejtem el!!!
Milyen jó, hogy sokan részesültek azóta örömben és áldásban a Barnabás Házban. Igazi Vigasztalás háza. Biztosan nem gondolták volna amikor barnabásnak nevet adtak, hogy milyen formában lesz vigasztalás sokak számára. Nagy az Úr.
Örülök, hogy ez a konferencia is létrejöhetett.
Hálásak vagyunk a Veress testvérünk javulásáért is. Továbbra is imáinkban vannak. Hogy van Annuska néni hátgerince?

Klári B. írta...

Kosoynom en is a besyamolot, es orulok, hogz Erno bacsi egzre jobban van, tovabbi gzogzulast es orosodest kivanok Annuska neninek is es Erno bacsinak is. En meg Barnanbasra tinikent emleksyem, mikor meg Yilahon laktak, en meg kisgzerek voltam, de emleksyem, hogz a kapu elott volt nehanz gzerekkkel, meg Evódiával, Napsugárral. :)