2010. április 19., hétfő

ELGONDOLKODTATÓ .......

Te aláírnád ezt a szerződést? – megtért polgármester PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kókai Géza

Egy hívő politikus? Kétkedve állunk meg ezzel a kérdéssel szembesülve. A politikusokról azt beszélik, hogy szinte mindent érdekből tesznek, mondanak, kérnek. Vannak, akik megkockáztatják, hogy akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. Hasonló előítéletekkel mentem magam is arra a bizonyságtételre, ahol Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere vallott életéről, hitéről.

Előítéleteim sorban dőltek össze, mert úgy éreztem, hogy kivételesen őszinte bizonyságtételt hallgathattam meg a népes hallgatósággal együtt. Jó volt egy hiteles politikussal találkozni, aki őszintén vallott életének nehéz periódusairól.

A polgármester arról beszélt, hogy a gyorsan jött politikai sikerek után hirtelen válságba került házassága. Kevés ideje volt a feleségére, ráadásul az orvosok azt mondták, nem lehet közös gyerekük. A mélypont karácsonykor jött el, amikor hiába várta haza feleségét. A hitvese távollétével tüntetve jelezte, hogy kapcsolatuk romokban hever.

A megoldást Isten hozta eléjük. Először Végh Tamás lelkipásztorhoz vezetett az útjuk, majd Biatorbágyra egy lelki hétre.

„Napközben felírtam a bűneimet egy lapra, aztán összetéptem, szimbolizálva Isten megbocsátó kegyelmét. Akkor úgy gondoltam, elrendeztük Istennel az életem, de éjszaka több órán keresztül zokogtam a megtapasztalt kegyelem miatt. Más ember lettem” – vallott megtéréséről Kübekháza első embere.

Ezek után a feleségével is rendeződött élete, házasságuk helyre állt. Fogadalmukat templomban erősítették meg újra.

„Házasságunk, amit Istenbe vetett hittel erősítettünk meg, a következő héten, az orvosok számára is megdöbbentő módon megáldatott: gyermeket vártunk. Ezzel is Isten kegyelmét tapasztaltuk meg, sőt mostanra már három gyönyörű gyermekünk van.” Molnár Róbert magánélete így rendeződött. A pozitív változások megmutatják hatásukat a közéletében is, polgármesteri tevékenységében, szolgálataiban helyet kap hite, keresztyén értékrenddel vizsgálja meg döntéseit. „Mikor egy-egy szerződést aláírok, megkérdezem Jézust: Te aláírnád ezt a szerződést? Ha nemleges a válasz, bizony felvállalom, és nem írom alá a kérdéses iratokat…”

1 megjegyzés:

iri írta...

Adna az Ur minel tobb ilyen politikust!