2010. február 18., csütörtök

Szabó László hirdette az IgétMa este az ifjúsági szövetség elnöke hirdette az igét Zilahon.Ő Nagyváradon Rogériuszon lelkipásztor.Nagyon áldott szolgálata volt.A tékozló fiuról beszélt.
Rogériusz ...Rogériusz ..Ha ezt a szót hallom,vagy leirom könny szökik a szemembe.Barnabás fiunk jut eszembe,aki már az Úrnál van.Amikor a reggeli,vagy esti áhitatot tartottuk leteritettük a földre a város térképét.Nagyváradon laktunk már.Barnabás 12 éves volt akkor.Mindegyik családtag kiválasztott egy negyedet,hogy az ott élő emberekért fog imádkozni.És cseréltük-estéről estére magunk között a kiválasztott negyedet.Igy ismerkedtünk meg jobban a várossal is, az utcákkal is a térkép alapján.Barnabás sohasem cserélt velünk.Ő kitartott a ROGÉRIUSZ negyed mellett minden alkalommal.Nem tágitott.
Aztán kiderült később ,miért helyezte a szivére az Úr ezt a negyedet.Nagy lakótelep a Rogériusz,és ott nem volt imaház.Annyi ember,annyi fiatal házas...És nincs templom sem./akkor még a református templom se /
A férjemmel jártuk a negyed utcáit...,felkerestünk egy-egy hivő családot,közben az apróhirdetésekben kerestük az eladó földszinti lakást:garzont, arra gondolva,hogy eladjuk az autónkat és annak árából veszünk /akkoriban drága volt a kocsi ,olcsó a garzon/Gyülekezetplántálás céljából kellett volna a garzon /ideiglenes összejöveteli helynek /És nem találtunk.De az Úr gondviselése volt,hogy egyik alkalommal összetalálkoztunk a férjem volt kollegájával a román teológiáról,s mikor megtudta mi járatban vagyunk,rögtön felkinálta az ő román imaházukat/faszerkezetes/amit ők is azelőtt állitottak fel a ROGÉRIUSZON hirtelenjében.Ideadták használatra arra az időre, amikor nekik nincs progjamjuk.Igy megoldódott a kérdés, meghallgattatott az imádság.
Ma már a Rogériuszon egy gyönyörü baptista templom van.Simon tv és a váradi tv.rek sokat tettek azért,hogy felépüljön.Külföldről is kaptak támogatást.Hála az Úrnak egy ujjászületett hivő lelkipásztoruk van jelenleg,aki családjával együtt ott szolgál és térnek meg az emberek.Talán már 100-nál több tagja van a gyülekezetnek.Érdemes ellátogatni a honlapjukra
Minden vasárnap délelőtt 10.40-től, délután 18 órától és szerda 19 órától élő adást közvetítenek ezen a cimen
http://www.rhbc.ro/Online.aspx
Csak kattints rá a fenti cimre !
Érdemes kitartóan imádkozni.Ne add fel !Ha késik is a válasz, Isten tudja miért várakoztat meg.

3 megjegyzés:

Mammka írta...

Ó,de jó volt az utolsó sorokat is olvasni!:"Érdemes kitartóan imádkozni.Ne add fel !Ha késik is a válasz, Isten tudja miért várakoztat meg. "
KÖSZÖNÖM!!!!!!!!Igyekszem kitartani!!!!

Maresz írta...

Mi is azt tapasztaljuk, hogy érdemes az Úrra várni. Az Úr munkálkodik kis városunkban! És nagyon várom a levelét (élmények, tanácsok, stb. a megkezdett témában) a FELES-be:).

Salomé írta...

Nekem is kedves Rogeriusz. :) Hala az Urnak a Barnabasokert, es azokert, akik jelenleg vegzik a munkat. Pusziljuk Annuska nenieket. Adina