2010. február 23., kedd

Imádság internetezés előtt


Nem tudom, imádkozott-e már valaki, mielõtt hozzáfogott a szörfözéshez Elképzelem az ezredforduló imakönyvét, amelyben ilyenfajta szöveg olvasható:

Imádság Internetezés elõtt:

Mindenható Istenünk!

Azt mondtad, hogy hajtsuk uralmunk alá a Földet, és Szentlelked sugalmazta azt is, hogy minden szabad, de nem minden használ nekem. Add, hogy a számítógép valóban a hasznomra legyen.

Kérlek, vezesd érdeklődésemet, hogy azokat a dolgokat kutassam, melyek használnak nekem, s amelyekkel használni tudok másoknak; azt keressem, ami Hozzád vezet, minden tudás birtokosához. Adj érzékenységet, hogy a számítógéppel úgy éljek, ahogy Fiad Jézus követőjéhez méltó és illő. Áldd meg törekvésemet, hogy embertársaimmal kapcsolatba kerülve segítségükre lehessek.

Ne engedd, hogy a gép mögé bújva hamis, képmutató legyek. Légy velem, hogy én is veled lehessek. Kérlek, segíts, hogy fantáziámat az ragadja meg a kínálkozó oldalakból, ami érték, ami Neked is kedves. Kérlek, ülj mellém és irányítsd te az egeret és a billentyűzetet: ha úgy gondolod, nem nekem való, ami látható, figyelmeztess. Ha Te velem vagy, meg is beszélhetjük a látottakat. Közelebb kerülhetek így másokhoz, az új hírek, információk, feltölthetnek energiával, és elindíthatnak a segíteni akarás útján. Add, hogy így legyen, és súgd meg azt is, hogy mikor elég, mikor kapcsoljam ki a gépet. Ámen.
/forrás:internet/

2 megjegyzés:

Mammka írta...

Ez nagyon-nagyon jó!!!!!!!Ki fogom tenni a szám.gép fölé!:)
Köszönöm!
Megkaptam a levelet,de még csak félig válaszoltam....

Erzsebet írta...

Nagyon tetszik ez az ima. Én más felekezet tagja vagyok, de az internet használat is lelki épülésemre szolgál. Rendszeresen olvasom a vallásos honlapokat. Egy kedves baráti család baptista, ez a vallás is nagyon tetszik nekem. A neten kersztül is informálódok róla.