2009. június 14., vasárnap

HARGITA-/ Keresztyén rendőrök konferenciája !

Ugye,ilyesmiről ritkán hallani ?De van!.....Létezik,....ez nem mese ! Talán épp harmadszorra rendezték meg itt a HARGITÁN a keresztyén rendőrök találkozóját.Nagy többségben románok,de vannak magyar nemzetiségü rendőrök is.Áldott legyen az Úr!
Egy része úgy tért meg,hogy amikor a 70-es 80-as években Nagyváradon az Olah Liviu  testvér munkálkodása idején az Úr adott egy nagy lelki ébredést a baptisták között,olyan sokan mentek a gyülekezetbe,hogy nem fértek benn,kiszorultak.Persz,hogy a nagy tömeg a járdát is,majd az út egy részét is elfoglalta.(Ceusescu aranykorszakában ez hatalmas port kavart fel)
Kivezényelték a rendőröket,hogy rendet csináljanak,irányitsák a forgalmat.Aztán az lett ebből,hogy közbe-közbe ők is egy-egy kicsit meghallottak a hirdetett igéből,akár közvetlen,vagy közvetve is.És az Ige(Isten beszéde) nem tér üresen vissza-ezt maga az Úr mondja.Ésaiás 55,11
Igy történt,hogy közülük többen megtértek.Olyanok is,akik hivő szülök gyermekei voltak,de elkerültek a nagyvilágba,eltávolodtak az Úrtól és  itt megtalálták Jézus Krisztust.A rendszerváltás után született meg az a gondolat bennük,hogy alakitsanak egy országos keresztyén szövetséget.Hála az Úrnak,hogy folyamatosan nő a taglétszámuk.
Mig Csikszeredában laktunk a kis,frissen alakuló gyülekezetünkbe is kezdett járni egy rendőr.Aztán megtért,bemeritkezett.Hivő feleséget Váradon talált,úgyhogy elköltözött erről a vidékről,de tudunk róla.Boldog családja van.Egy egyetemista lányt vett feleségül.Azóta már gyermekük is van,és hűségesek az Úrhoz.
Ma délben fejeződött be a konferencia.Férjem két alkalommal is lement meghallgatni az előadásokat,énekeket.Azt mondta,hogy még olyan jó erős hanggal és buzgón nem hallott férfiakat énekelni,mint most ezeket .Legtöbbnek itt volt a felesége is.
Majd képet is teszek föl erről az alkalomról.
Ti akik olvassátok e sorokat,kérlek,mostantól kezdve imádkozzatok a keresztyén rendőrökért,hogy minél több kollégát megnyerjenek az evangéliummal.És ha valahol rendőrt láttok,imádkozzatok azokért is,hogy ha még nem találta meg őket az Isten szeretetete jöjjön el ennek az ideje is számukra.
Tehát rendőrviccek helyett imát mondani !-ÁMEN !

1 megjegyzés:

iri írta...

Igen ez nagyon batorito,nelunk Fehervaron a gyulekezetben is van egy rendor s magas funkciot tolt be.Hala az Urnak.S a katosagbol is ketto.Mind komoly buzgo hivok.Meg van egy konyvecske is mely bizonysagtetel a rendorok megtereserol.